Τοπικά

Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αλμυρού κατά του Δημάρχου Δημήτρη Εσερίδη

Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αλμυρού κ. Αλέξανδρος Κοσμάς κινήθηκε δικαστικά εναντίον του δημάρχου Αλμυρού Δ. Εσερίδη, τον οποίο επίσης κατήγγειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο υπουργείο Εσωτερικών. Αιτία, όπως καταγγέλθηκε η απρόκλητη, βάναυση και χυδαία φραστική επίθεση από τον δήμαρχο εις βάρος του.
Καταγγελία έχει κατατεθεί και στον δικηγορικό σύλλογο Βόλου καθώς όπως έγινε γνωστό όλα ξεκίνησαν από την άρνηση του κ. Κοσμά να χειριστεί νομικά υπόθεση σύμφωνα με τις συμβουλές του κ. Εσερίδη, οι οποίες δεν είχαν καμία νομική βάση.

Η διαφωνία τους κορυφώθηκε με μεγάλο καυγά που ξέσπασε στο δημαρχείο στις 17 Ιανουαρίου. Ο δήμαρχος κατηγορείται από το νομικό του σύμβουλο του Δήμου πως επιτέθηκε με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του και αναγκάστηκε να κινηθεί δικαστικά, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό.
Ο κ. Κοσμάς εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια στον Δήμο Αλμυρού, με σύμβαση αορίστου χρόνου, για την επιμέλεια νομικών θεμάτων και παροχή γνωμοδοτήσεων.
«Επιβεβαιώνω το σε βάρος μου περιστατικό, που προσβάλει βάναυσα την επαγγελματική μου και προσωπική μου τιμή. Δεν είναι το μόνο που έχει συμβεί. Προχώρησα και θα προχωρήσω σε αναφορές σε όλα τα αρμόδια θεσπισμένα από την πολιτεία όργανα. Η προάσπιση των ατομικών-πολιτικών δικαιωμάτων δεν εμποδίζει την ενάσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων. Κάθε άλλο, συμβαδίζουν». Ο δήμαρχος Αλμυρού υποστήριξε από την πλευρά του πως θα κινηθεί και ο ίδιος νομικά εναντίον του κ. Κοσμά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το