Τοπικά

Ο Νίκος Φουρτούνας για τη νοθεία στις κάλπες του Τρικερίου: “Διαφωνούσα με την Επιτροπή Αλιβιζάτου”… Όλο το παρασκήνιο

Καταγγέλλεται νοθεία στις εκλογές της Κεντροαριστεράς στη Μαγνησία. Εμφανίστηκαν στο Τρίκερι να ψηφίζουν 109 άτομα, αλλά όταν ζητήθηκαν τα χρήματα από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων για να καλυφθούν τα έξοδα των εκλογών, δηλαδή 327 ευρώ, αυτά δεν υπήρχαν.
Σημειώνεται ότι σε εθνικές εκλογές, το 2015, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, είχε λάβει συνολικά στο Τρίκερι 30 ψηφοδέλτια.
«Ήταν προσωπική μου επιλογή να μην παίρνω χρήματα από τους ψηφοφόρους. Εγώ το αποφάσισα. Τους το είχα πει κιόλας ότι δεν συμφωνούσα με την απόφαση του Αλιβιζάτου», είπε ο δήμαρχος και υπεύθυνος του εκλογικού τμήματος του Τρικερίου στη «Θ».
Όταν τα χρήματα ζητήθηκαν και δεν υπήρχαν δημιουργήθηκε μείζον θέμα και όπως έγινε γνωστό κάλυψε στη συνέχεια μετά από όσα διαδραματίστηκαν, ο ίδιος το ποσό.
«Ωραία, τα πληρώσαμε τα χρήματα. Κανένα πρόβλημα, τι άλλο να κάνουμε, δεν ξέρω τι θέλουνε», είπε στη «Θ».
Ωστόσο άρχισε για τα στελέχη των υπολοίπων υποψηφίων αρχηγών να ξετυλίγεται ένα κουβάρι, για το πως διεξήχθησαν οι εκλογές στο Τρίκερι.
Προχθές κατατέθηκε ένσταση από την ομάδα Ανδρουλάκη στη Μαγνησία η οποία κοινοποιήθηκε μόνο στο γραφείο του κ. Αλιβιζάτου και όχι στη Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κ. Ανδρουλάκη η ένσταση κοινοποιήθηκε στο γραφείο του επικεφαλής των εκλογών για να μην βρεθεί κανένας σε δύσκολη θέση στον Νομό.
«Εμείς καταθέσαμε ένσταση και παραθέσαμε αρχικά τα γεγονότα με όσα συνέβησαν για τα χρήματα. Μας γνωστοποιήθηκε και στη συνέχεια ανακαλύψαμε πως ενώ στο Τρίκερι δεν πρέπει να ψήφισαν περισσότερα από 40-50 άτομα, ψηφοφόροι λάμβαναν τηλέφωνα και δήλωναν απλά την ταυτότητά τους χωρίς να εμφανίζονται στο εκλογικό τμήμα. Εμείς στην ένσταση ζητήσαμε να δοθεί πολιτική λύση. Αναφέραμε πως δεν υπήρξε ταυτοπροσωπία των ψηφοφόρων με το αποτέλεσμα της κάλπης και ζητήσαμε να δοθεί μια λύση. Με τον κ. Φουρτούνα επικοινώνησε ο κ. Αναστασάκος από το γραφείο του κ. Αλιβιζάτου και όπως ενημερωθήκαμε παραδέχτηκε ο δήμαρχος στην επικοινωνία του πως υπήρξε αυτό το μεγάλο ζήτημα».
Ο κ. Φουρτούνας δήλωσε στη «Θ» πως μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο εκλογικό τμήμα ήταν και εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά μετά αποχώρησε…
«Μου τηλεφώνησε ο κ. Αναστασάκος από την Επιτροπή Αλιζβιζάτου, αλλά δεν είπαμε τίποτα. Όσα λέγονται είναι ψέματα γιατί ο κόσμος αγαπά τη Φώτη Γεννηματά» Βγήκε πρώτη στο Τρίκερι και τους ενοχλεί», είπε.

Σύσκεψη στο Ξενία
Προχθές συναντήθηκαν στο Ξενία τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εμπιστοσύνης (απουσίαζε ο εκπρόσωπος της κ. Γεννηματά, Δ. Κουτσούκος) και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετείχε και ο κ. Αλατάς επικεφαλής διεξαγωγής των εκλογών της κεντροαριστεράς στη Θεσσαλία. Παρατέθηκαν τα γεγονότα και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ομάδας που κατέθεσε την ένσταση ειπώθηκε χαρακτηριστικά πως η Επιτροπή Αλιβιζάτου διεμήνυσε πως η ένταση θα γίνει δεκτή. Στο Ξενία κλήθηκε και ο δήμαρχος να φέρει τον σάκο με το εκλογικό υλικό το οποίο παραδόθηκε.
«Εμείς είμαστε ενήμεροι πως η ένταση μας έγινε δεκτή. Ενημερωθήκαμε πως οι εκλογές στο Τρίκερι θα κριθούν άκυρες και δεν θα διεξαχθούν την Κυριακή του δευτέρου γύρου», τόνιζαν οι εκπρόσωποι του Νίκου Ανδρουλάκη στον Βόλο.
«Εγώ δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά» απάντησε ο κ. Φουρτούνας.

«Λόγω έλλειψης εφορευτικών…»
Η Επιτροπή στην Αθήνα, μέχρι να λάβει δημοσιότητα το θέμα εξέταζε το ενδεχόμενο να εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι εκλογές στο Τρίκερι δεν θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή λόγω έλλειψης εφορευτικών επιτροπών.
«Εμείς έχουμε γνώση τι έχει συμβεί αλλά του θέματος θα επιληφθεί η Αθήνα», ήταν η δήλωση του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Εμπιστοσύνης κ. Λαμπρινίδη.
Κατερίνα Τασσοπούλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το