Τοπικά

O Μπουκώρος “αδειάζει” τον πρόεδρο του ΟΣΕ για τα εμπορευματικά κέντρα στη Θεσσαλία

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος “αδειάζει” τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα που ανακοίνωσε σε συνέδριο για τις υποδομές πως το εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλίας θα δημιουργηθεί στο Συκούριο της Λάρισας, στη θέση της παλιάς Βιομηχανίας Ζάχαρης. Καμία αναφορά δεν έγινε για το εμπορευματικό κέντρο στον Αγιο Γεώργιο Φερών όπου ο Δήμος δίνει 7.000 στρέμματα. Ο κ. Μπουκώρος χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Πατέρα, εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του και τον “φωτογραφίζει”. Θεωρεί ότι οι δηλώσεις του βρίσκονται εκτός γραμμής του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μπουκώρος αναφέρει ότι με αφορμή τις νέες συζητήσεις και τα δημοσιεύματα περί σιδηροδρομικών συνδέσεων και εμπορευματικών κέντρων στην περιοχή της Θεσσαλίας, οφείλει να διευκρινίσει ότι το μόνο βέβαιο, μέχρι σήμερα, είναι ότι δημοπρατήθηκε το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας- προϋπολογισμού 68 εκ. ευρώ- ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο που ήταν μπλοκαρισμένο για επτά ολόκληρα χρόνια.

Η δήλωση του κ. Μπουκώρου:

“Υπάρχει και η δέσμευση της Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ για συμπληρωματική σύμβαση που θα αφορά την πλήρη διασύνδεση του λιμανιού του Βόλου με την νέα σύγχρονη γραμμή. Ένα έργο που το έβαλε σε ράγες υλοποίησης, μετά την πολύχρονη καθυστέρηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και με χωρίς φθηνές μεγαλοστομίες αλλά με μεθοδευμένη εργασία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, με τη συνδρομή τοπικού πολιτικού προσωπικού, όπου αυτή χρειάστηκε.
Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ανακοινώσεις σε συνέδρια, δελτία τύπου, φωτογραφίες δημοσίων σχέσεων και εξαγγελίες ευσεβών πόθων.

Τη δημιουργία υποδομών την καθορίζουν οι αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής, οι οποίες περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό και με συνέπεια υλοποιείται. Κανένας τοπικισμός, καμία προσωπική πολιτική ανάγκη προβολής και κανένας παραγοντισμός ορίζουν την υλοποίηση των αναπτυξιακών υποδομών. Η κυβέρνηση σχεδιάζει, χωροθετεί, μελετάει και υλοποιεί. Αν οι μελέτες καταδείξουν την ανάγκη χωροθέτησης εμπορευματικού κέντρου και νέων σιδηροδρομικών χαράξεων, οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι θα βρεθούν και οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για την υλοποίησή τους.
Σε κάθε περίπτωση αναρμόδιοι παράγοντες δεν δικαιούνται ούτε να σχεδιάζουν τις δημόσιες υποδομές μιας τόσο σημαντικής περιοχής όπως η δική μας, ούτε να τη δεσμεύουν χωρίς ύπαρξη δεδομένων και μελετών.
Η κυβέρνηση διαθέτει υπερδραστήριους και αποτελεσματικούς πρωθυπουργό και αρμόδιο υπουργό. Υπηρεσιακοί παράγοντες καλό θα είναι να υλοποιούν το σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας, όπως αυτός είχε ανακοινωθεί στην κοινωνία και το εκλογικό σώμα τα προηγούμενα χρόνια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το