Τοπικά

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος στο Διεθνές συνέδριο Βιοηθικής κατά του ρατσισμού

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος θα απευθύνει χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο Βιοηθικής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, τις εργασίες του οποίου ανοίγει με εισήγησή του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Το συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.
Κορυφαίες προσωπικότητες από τον παγκόσμιο χώρο της βιοηθικής, όπως η συμπρόεδρος της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO στην Haifa, Dr. Tessa Chelouche, η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Μαϊμονιδείου Ινστιτούτου για το Ολοκαύτωμα με Έδρα τη Νέα Υόρκη, Prof. Stacy Gallin, η διεθνούς φήμης ιατρός του πρωτοπόρου Νοσοκομειακού Ιδρύματος Methodist Hospital-Houston TX, Dr. Susan Miller, αλλά και ο Επ. Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κ. Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Έλληνας πρόεδρος της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO στην Αθήνα, μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων του Ακαδημαϊκού κόσμου θα προσεγγίσουν ευαίσθητα όσο επίκαιρα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας όλων μας!

Ο Μητροπολίτης καλείται να προβάλει στο φόρουμ αυτό -έχοντας ως υπόδειγμα την σύγχρονη ραγδαία ανασύνθεση της ελληνικής κοινωνίας, το παράδειγμα της διαχρονικής ελληνορθόδοξης απροϋπόθετης αγάπης προς όλους, και αντλώντας απτά παραδείγματα από τις ηρωικές μορφές της τοπικής Εκκλησίας του Βόλου αλλά και γενικότερα της Εκκλησίας της Ελλάδος που ύψωσαν με πολύπλευρο τίμημα το ανάστημά τους στις ναζιστικές δυνάμεις και πρόσφεραν γνήσια αδελφική κάλυψη στους διωκόμενους Εβραίους- την ιδιαιτερότητα της ελληνικής ψυχής που παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, μοιράζει και το υστέρημά της και ανοίγει την αγκαλιά της στα θύματα των διεθνών συγκυριών.

Το Συνέδριο αυτό είναι μια διεθνούς βεληνεκούς συνδιοργάνωση της Ενορίας Αγ. Αποστόλων Ντόρτμουντ με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, και τυγχάνει της στήριξης του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων της Βόρειας Ρηνανίας/Βεστφαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το