Πολιτισμός

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στον Βόλο – Συνέντευξη στη “Θ” :Η ενασχόλησή μου με τη μουσική ήταν θα έλεγα προδιαγεγραμμένη

 

Η έκπληξη του χειμώνα, μια βραδιά του αγαπημένου τραγουδιστή που δεν μας έχει συνηθίσει σε εμφανίσεις σε κλειστούς χώρους, έρχεται σαν μεγάλη είδηση και αναμένουμε όλοι να τον δούμε στο Lab Art.
Για πρώτη φορά στο νέο έτος, η αγαπημένη σκηνή του Τσαλαπάτα παρουσιάζει τον καταξιωμένο Μιχάλη Χατζηγιάννη και μας δίνει το στίγμα για τη συναυλιακή συνέχεια.
Μαζί του οι 5 εξαιρετικοί μουσικοί, σταθεροί συνεργάτες και φίλοι: Σόλωνας Αποστολάκης, Σπύρος Μάζης, Κωνσταντίνος Πυρένης, Δημήτρης Τσόλης και Κυριάκος Πέτρου.
Μιχάλης Χατζηγιάννης live το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στο Lab Art. Πόρτες ανοίγουν στις 20.30, ώρα έναρξης στις 21.30. Η προπώληση έχει ξεκινήσει. Πληροφορίες / κρατήσεις: 6934108666 (απογευματινές ώρες), 6972205007 (whatsapp).

Καλή χρονιά Μιχάλη και σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου.
Ποιος ήταν ο αρχικός στόχος τού Μιχάλη Χατζηγιάννη όταν ξεκινούσε αυτό το μεγάλο ταξίδι στη μουσική;
Η ενασχόλησή μου με τη μουσική ήταν θα έλεγα προδιαγεγραμμένη. Όλα συνέβησαν νωρίς, από τότε δηλαδή που πήγαινα σχολείο και όλα έγιναν με μία φυσική συνέχεια μέχρι που βρέθηκα στη σκηνή. Ο μόνος στόχος μου ήταν με δουλειά, επιμονή και υπομονή να γίνομαι συνεχώς όλο και καλύτερος. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τη μουσική.

Υπάρχει δηλαδή κάποιο κρίσιμο, καθοριστικό γεγονός που σου έδειξε ότι αυτό θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;
Το σπίτι μας πλημμύριζε κάθε μέρα από μουσική. Οι γονείς μου ασχολούνταν με τη μουσική κι εγώ έπαιζα από μικρός πιάνο. Η μουσική θα έλεγα με επέλεξε πριν καν αποφασίσω να ασχοληθώ μαζί της. Βέβαια, η συμμετοχή μου στη Γιουροβίζιον, αλλά και το ταξίδι μου στην Αθήνα για να συναντήσω τον Γιώργο Χατζηνάσιο αποτελούν κομβικά σημεία της μουσικής μου διαδρομής στο ξεκίνημά της σχετικά.

Είμαστε στον Ιανουάριο, αρχή του νέου έτους. Έχεις κάποιες αποφάσεις σαν στόχο για το νέο έτος; Γενικά είσαι άνθρωπος που κάνει λίστες ας πούμε ή ζεις όπως σου βγαίνει;
Μετά τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας, κατά τα οποία αναγκαστήκαμε να παραμείνουμε σπίτι και αλλάξαμε συνήθειες στην καθημερινότητά μας, θεωρώ ότι άλλαξε και ο τρόπος που κάνουμε τα μελλοντικά μας σχέδια. Όλα γίνονται πιο προσεκτικά και με στόχους βραχυπρόθεσμους. Το 2023 λοιπόν εύχομαι βασικά υγεία και περισσότερη αισιοδοξία για να ορθοποδήσουμε αρχικά και βήμα με το βήμα να πετύχουμε τους στόχους μας.

Πάνε πολλά χρόνια πλέον με άπειρες επιτυχίες σου, και δισκογραφικά μιλώντας, αλλά και σε συναυλίες. Ποιες στιγμές κρατάς ως τις πιο σημαντικές;
Κάθε συναυλία έχει την ίδια προσμονή να συναντήσουμε το αγαπημένο κοινό, αλλά και κάθε τραγούδι, κάθε επιτυχία δίνει ιδιαίτερη χαρά όταν έχει αντίκρισμα στον κόσμο. Κάθε στιγμή είναι μοναδική, πόσο μάλλον φέτος που δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να βγει, να διασκεδάσει και να τραγουδήσει μαζί μας. Αξέχαστη πάντως θα μου μείνει η φετινή ευρωπαϊκή περιοδεία που είχε ανασταλεί λόγω Covid και η αγάπη που έλαβα από τους Έλληνες και ξένους που βρέθηκαν στις συναυλίες μας εκεί!

Είναι πολλές οι δουλειές στις οποίες έχεις συνεργαστεί. Τι σου έχει μένει και τι αποκομίζεις από αυτές;
Θα έλεγα ότι νιώθω ευλογημένος για τις συνεργασίες που έχω κάνει στη μουσική μου διαδρομή. Δεν είναι κάτι που παίρνω δεδομένο.

Στην εποχή που όλα είναι online, τα πας καλά με το ίντερνετ;
Παραδέχομαι ότι τώρα πλέον αρχίζω και είμαι περισσότερο ενεργός με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία στη σύγχρονη εποχή μπορούν να αξιοποιηθούν θετικά και πολλαπλώς. Δίνουν τη δυνατότητα επικοινωνίας σε εμάς τους καλλιτέχνες να επικοινωνούμε από το πρόγραμμα εμφανίσεων, τις νέες κυκλοφορίες, αλλά μέχρι και τις θέσεις για θέματα που αφορούν στην κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε οι καλλιτέχνες δεν ζούνε σε μια γυάλινη γυάλα μακριά από την κοινωνία.

Μια πιο προσωπική ερώτηση: Μαγειρεύεις ή αφήνεις άλλους να μαγειρέψουν / φέρουν φαγητό; Ποια η σχέση σου με τη διατροφή;
Προσέχω τη διατροφή μου και δεν τρώω κρέας! Όταν έχω ελεύθερο χρόνο κάτι μαγειρεύω, αλλά το καλύτερό μου είναι το ζεστό φαγητό της μητέρας μου κάθε φορά που την επισκέπτομαι στην Κύπρο.

Στον ελεύθερο χρόνο σου, εκτός από τις υποχρεώσεις με τη μουσική, τι άλλο σου αρέσει να κάνεις;
Μου αρέσει πολύ να διαβάζω βιβλία. Ακόμη και στις περιοδείες μου πάντα έχω ένα μαζί μου. Σε χαλαρώνει, σε προβληματίζει κι εν τέλει σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Περιμένουμε όλοι την αναμενόμενη εμφάνισή σας στο Lab Αrt στον Βόλο.
Τι αναμνήσεις έχεις από την περιοχή και τι θα δει το κοινό της πόλης; Δώσε μας έναν λόγο να έρθουμε στη συναυλία.
Περιμένω πώς και πώς να εμφανιστώ στον ζεστό χώρο του Lab Art, το επόμενο Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου. Δεν είναι συχνό να εμφανίζομαι σε κλειστούς χώρους στην επαρχία. Ο Βόλος είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις της Ελλάδος. Έρχομαι συχνά, κάθε χρόνο και δεν παραλείπω κάθε φορά που σας επισκέπτομαι, να κάνω βόλτες στα σοκάκια, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο. Με μεγάλη χαρά περιμένω να συναντηθώ με τις φίλες και τους φίλους μου για μια βραδιά γεμάτη ρυθμό, χαμόγελα, συγκινήσεις και μουσικές εκπλήξεις.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μοιραστείς μια ευχή προς τους αναγνώστες μας.
Υγεία και πάνω από όλα ειρήνη για το 2023!

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το