Τοπικά

Ο μεγαλύτερος χαυλιόδοντας της Θεσσαλίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

μαμουθ 1

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου θα φιλοξενήσει στην έκθεσή του το μεγαλύτερο και παλαιότερο χαυλιόδοντα που βρέθηκε στο χώρο της Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο εύρημα εκτίθεται στο κοινό για πρώτη φορά. Ο χαυλιόδοντας βρέθηκε στην περιοχή του αργιλωρυχείου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Σέσκλο Μαγνησίας και ανήκει στο είδος Mammuthus meridionalis, που αποτελεί πρόγονο του γνωστού τριχωτού μαμούθ (Mammuthus primigenius). Η ηλικία του υπολογίζεται περίπου στα 2 εκατομμύρια χρόνια και βρέθηκε μαζί με άλλα απολιθώματα από ζώα όπως άλογο, καμηλοπάρδαλη, γαζέλα, αρκούδα, ρινόκερος, ύαινα, μαχαιρόδοντας και λύκος. Το εντυπωσιακό αυτό απολίθωμα, καθώς και άλλα ευρήματα από την περιοχή του Σέσκλου θα φιλοξενηθούν προσωρινά στην έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου κατόπιν προσφοράς του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από αυτό το Σαββατοκύριακο μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα απολιθώματα των ζώων που έζησαν στην περιοχή του Βόλου πριν από  εκατομμύρια χρόνια, ενώ παράλληλα ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώνουν για τις διαδικασίες απολίθωσης των ζώων.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου είναι ανοικτό από Τρίτη μέχρι και Σάββατο 10:00 έως 14:00, ενώ την Κυριακή από 11:00 έως 14:00. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου ή στο τηλέφωνο της γραμματείας 24210 36555.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το