Ελλάδα

Ο Μαζιώτης ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στη Τράπεζα της Ελλάδος

εκρηξη_τραπεζα

Με μακροσκελή δήλωσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Indymedia.gr, ο Ν. Μαζιώτης ανέλαβε την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 10 Απριλίου έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η δήλωση αναφέρει:
«Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση της οργάνωσης με 75 κιλά εκρηκτικά στις 10 Απριλίου του 2014 στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου στεγάζεται και το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου στην Ελλάδα.
Η επίθεση αυτή είναι μια απάντηση στην πολιτική γενοκτονίας που έχει επιβληθεί στο λαό εδώ και τέσσερα χρόνια από το υπερεθνικό κεφάλαιο μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ελληνικού κράτους.
Η πολιτική ευστοχία αυτής της ενέργειας ήταν τέτοια που έπληξε όχι μόνο ένα μηχανισμό επιβολής της πολιτικής λεηλασίας του υπερεθνικού κεφαλαίου, αφού η Τράπεζα της Ελλάδας είναι παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει έδρα τη Φρανκφούρτη, αλλά και τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές συστημικές τράπεζες και πρωταγωνίστησε στη λεηλασία του λαού, επωφελούμενη από τα μνημόνια» επισημαίνει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του.
Υπενθυμίζεται ότι η ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με 75 κιλά εκρηκτικά είχε σημειωθεί το πρωί της 10ης Απριλίου 2014 στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το