Τοπικά

Ο Mark Zuckerberg θέλει να μοιράσει χρήμα… – Νέα απάτη καταγγέλλει η Ένωση Καταναλωτών Βόλου

Νέο μήνυμα -απάτη, όπως κατήγγειλαν στην Ένωση Καταναλωτών Βόλου, έλαβαν στο email τους πολίτες  σύμφωνα με το οποίο ο ….Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook θέλει να τους … δώσει λεφτά.
Πρόκειται για Νιγηριανή απάτη (scam), όπου αποστέλλονται χιλιάδες μηνύματα που προέρχονται συνήθως από τη Νιγηρία, τα οποία επικαλούνται κάποια «μοναδική ευκαιρία» και ζητούν από τον ανυποψίαστο παραλήπτη να επωφεληθεί, με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα για διαδικαστικά έξοδα και τα στοιχεία του λογαριασμού του.
Η Ένωση και ο πρόεδρός της κ. Κουτσελίνης συστήνει στους καταναλωτές:
Να μην κοινοποιούν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία για κανένα λόγο.
Να μην απαντούν σε email από αγνώστους, να μην τα κοινοποιούν, να μην επιλέγουν τα προτεινόμενα links, να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία και κυρίως αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.
Να μην πληρώνουν για κανένα λόγο χρήματα σε αγνώστους.
Να μην απαντούν σε sms από άγνωστα άτομα και να μην καλούν σε άγνωστους αριθμούς από αναπάντητες κλήσεις.
Να θυμάστε κανείς δεν θέλει να σας χαρίσει χρήματα. Αντίθετα πολλοί απατεώνες θα ήθελαν τα χρήματα σας, τους κωδικούς του τραπεζικού λογαριασμού, της πιστωτικής σας κάρτας και άλλα προσωπικά σας στοιχεία.

Δείτε παρακάτω το μήνυμα μεταφρασμένο και πρωτότυπο:

ΔΩΡΕΑ
Το όνομά μου είναι ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καθώς και ένας από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο και πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος Mark Zuckerberg, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά ιδρύματα στον κόσμο. Έχω μια ιδέα που δεν άλλαξε ποτέ, να χρησιμοποιήσω τον πλούτο μου για να βοηθήσω τους ανθρώπους και αποφάσισα να δώσω κρυφά ($ 500,000.00) σε τυχαία επιλεγμένα άτομα παγκοσμίως. Μετά την παραλαβή αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να θεωρήσετε τον εαυτό σας ως το τυχερό άτομο. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας επιλέχτηκε στο διαδίκτυο με τυχαία αναζήτηση. Καλέστε αμέσως πίσω σε με όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να γνωρίζω ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι έγκυρη ([email protected]………..) Στείλτε μου email Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα για να μάθετε περισσότερα για μένα : https://en.wikipedia.org/wiki/ Mark_Zuckerberg / ή μπορείτε να με αναζητήσετε στο google (Mark Zuckerberg)
Χαιρετισμοί,
MARK ZUCKERBERG

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το