Τοπικά

Ο Μ. Μιτζικός σε περιοδεία σε Καλά Νερά και Κάτω Γατζέα: «Νομιμοποίηση των κατασκευών στον αιγιαλό και του λιμανιού»

Περιοδεία στα Καλά Νερά και την Κάτω Γατζέα πραγματοποίησε συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» και υποψήφιος Δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός. Σε συνάντησή του με τους κατοίκους προχώρησε σε καταγραφή των προβλημάτων, με κυρίαρχα αυτά της νομιμοποίησης των κατασκευών στον αιγιαλό στα Καλά Νερά και του μικρού λιμανιού στην Κάτω Γατζέα.

Όπως τόνισε ο κ. Μιτζικός στη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους στα Καλά Νερά, «ως νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για ρύθμιση των ζητημάτων που σχετίζονται με τη νομιμοποίηση των κατασκευών στον αιγιαλό, ώστε να εκλείψουν τα χρόνια προβλήματα».
Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία των Καλών Νερών, είναι αυτό της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού. Απευθυνόμενος στους κατοίκους ο κ. Μιτζικός τόνισε πως «η θέση της παράταξής του για το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι να συνδεθεί όλο το παραλιακό μέτωπο από την Άφησο μέχρι τα Καλά Νερά με το σύστημα Βιολογικού Καθαρισμού του Βόλου. Θα προχωρήσουμε το θέμα με όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε με την ολοκλήρωση του έργο, να υπάρχει μηδενική επιβάρυνση στο θαλάσσιο μέτωπο».
Από την πλευρά του οι δημότες ανέφεραν στον υποψήφιο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου ότι «υπάρχουν προβλήματα καθαριότητας στο χωριό και η κατάσταση θα πρέπει να βελτιωθεί ενόψει τις καλοκαιρινής περιόδου», με τον κ. Μιτζικό να δεσμεύεται πως θα δώσει λύση στο θέμα, όπως επίσης και θα προχωρήσει στην υλοποίηση έργων ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο.
Επίσης, δεσμεύτηκε πως θα ενισχυθούν οι τοπικοί Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι, καθώς και θα προχωρήσει στην αξιοποίηση του «Τσιτσιλιάνειου» σε συνεργασία με το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Στην Κάτω Γατζέα
Στην περιοδεία του στην Κάτω Γατζέα ο κ. Μιτζικός συνομιλώντας με τους κατοίκους δεσμεύτηκε για άμεση δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να νομιμοποιηθεί το μικρό λιμανάκι. «Θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες με την Κτηματική Υπηρεσία ώστε να γίνουν αναπλάσεις και να νομιμοποιηθεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι τώρα θεωρούνται παράνομοι και καλούνται να πληρώσουν διαρκώς πρόστιμα στην Κτηματική Υπηρεσία, ενώ θα έχει έσοδα και ο Δήμος, που θα λειτουργήσουν ως ανταποδοτικά» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, δεσμεύτηκε να προωθήσει το θέμα της ολοκλήρωσης του δεύτερου παράλληλου στην Κάτω Γατζέα, καθώς και για την συστηματική καθαριότητα στο χωριό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το