Τοπικά

Ο ληστής τραπεζών έκλεβε μέλι και ποδήλατα… Νέα στοιχεία για τη δράση του 49χρονου αντιεξουσιαστή από τη Μαγνησία

Μέλι, ποδήλατα, ρούχα, ακόμα και καρότσια μεταφοράς είχε κλέψει ο 49χρονος αντιεξουσιαστής από τη Μαγνησία, που συνελήφθη για ληστείες τραπεζών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ενημέρωση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οι κλοπές και οι καταστροφές σε βάρος κυψελών μελισσοσμηνών διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 20-05-2015 έως 25-08-2017, σε ορεινές περιοχές της Οίτης και της Γκιώνας Φθιώτιδας (Παύλιανη, Θερμοπύλες, Δαμάστα, Λιανοκλάδι, των Βαρδουσίων Φωκίδας (Στρώμη, Αγία Τριάδα, Καλοσκοπή κ.α.) και του Αυλωνακίου Πορταριάς Πηλίου Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα ο 49χρονος δράστης, δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αφαιρούσε αρχικά τους κηρηθροφορείς με το μέλι από το εσωτερικό των κυψελών και ακολούθως, θανάτωνε τα μελισσοσμήνη, είτε με το κλείσιμο των εισόδων των κυψελών, είτε με την κατακρήμνισή τους σε παρακείμενους γκρεμούς, είτε με τον εμπρησμό τους.

Ο αντιεξουσιαστής και ληστής τραπεζών είχε διαπράξει συνολικά 22 κλοπές μελιού από κυψέλες, καταστρέφοντας τουλάχιστον 1.135, κάτι που μεταφράζεται στη θανάτωση 55.000.00 μελισσών.

Εκτός όμως από το μέλι ο 49χρονος έκλεβε ποδήλατα, laptops ακόμα και καρότσια μεταφοράς.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αγροικία, που διατηρεί σε περιοχή του Μπράλου Φθιώτιδας και χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα», καθώς και σε οικία που διατηρεί σε περιοχή της Χαλκίδας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

95 δοχεία που περιείχαν συνολικά 203 κιλά και 750 γραμμάρια μέλι, χειροκίνητος μελιτοεξαγωγέας, 2 καρότσια μεταφοράς, 2 βασιλικά διαφράγματα κυψελών, κηρηθροφορέας κυψέλης, άνευ αριθμού, 2 καπνιστήρια μελισσών, ημιαυτόματος ψεκαστήρας πλάτης, ο οποίος είχε έντονη οσμή πετρελαίου και ασύρματος με τα παρελκόμενα του (φορτιστής – ακουστικά).

Επιπλέον εντός των ανωτέρω οικιών, βρέθηκαν και ομοίως κατασχέθηκαν:

3 φορητοί ηλεκτρονικές υπολογιστές, 1 εξωτερικός σκληρός δίσκος, διάφορα ενδύματα, 14 ποδήλατα, 3 κινητά τηλέφωνα κ.ά.

Όπως προέκυψε, μέρος των παραπάνω αντικειμένων, είχε αφαιρέσει από το Δημαρχείο Αγιάς Λάρισας και από ορειβατικό σύλλογο στους Αγίους Αποστόλους Πιερίας, τον Νοέμβριο και τον Μάιο του 2017, αντίστοιχα, ενώ για τα υπόλοιπα η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευσή τους.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (ληστείες, εμπρησμούς κ.ά.), συνελήφθη την 05-12-2017 σε περιοχή των Αθηνών, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, για διάπραξη ληστείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το