Τοπικά

Ο Λαυρέντης “έφυγε” στον ύπνο του – Οι πληροφορίες για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο

«Όταν πεθάνω, βρε Γιωργή, όταν σαλπάρω από τη γη, βάλε στην κάσα μου πανιά βάλε της άλμπουρα, σκοινιά, πες πως ταξίδεψε κι αυτός ο τυχερός, ο τυχερός». Ήταν οι στίχοι από αγαπημένο τραγούδι ενός εμβληματικού συνθέτη και τραγουδοποιού που εκατομμύρια άνθρωποι συνέδεσαν τη ζωή τους με τους δικούς του στίχους. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας «σάλπαρε» από τη γη και μια χώρα σοκαρισμένη  δεν μπορεί να διαχειριστεί την απώλεια.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει πως εάν υπήρχε ασθενοφόρο στον Αλμυρό θα είχε σωθεί, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες από ιατρικές πηγές στο Αχιλλοπούλειο αναφέρουν πως όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως  ο θάνατος είχε συμβεί 2,5ώρες  ώρες νωρίτερα. Δηλαδή, «έφυγε» στον ύπνο του. Ο Αλμυρός δεν είχε βάρδια ασθενοφόρου καθώς ο οδηγός είχε αναρρωτική άδεια, αλλά οι γιατροί επιμένουν πως όταν κλήθηκε ασθενοφόρο ο Λαυρέντης ήταν νεκρός.

Η απάντηση του ΕΚΑΒ

«Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του ΚΥ Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του», υπογραμμίζει σε απάντηση του το ΕΚΑΒ.

Εξηγεί ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας. Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. «Η γιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του. Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το