Τοπικά

Ο Λάμπρος Μακρής αστυνομικός και πολίστας έπιασε το σταυρό στο Βόλο για τρίτη χρονιά (Photos)

Στον σημερινό εορτασμό των Θεοφανείων βούτηξε στα νερά με δέκα ακόμη άτομα και έπιασε τον σταυρό ο αστυνομικός της Τροχαίας Λάμπρος Μακρής. Είναι η τρίτη χρονιά που βουτά και πιάνει τον σταυρό. Όταν ακούστηκε το «Εν Ιορδάνη…» από την προβλήτα της παραλίας έντεκα άτομα  κολύμπησαν μια απόσταση αρκετών δεκάδων μέτρων και τελικά το σταυρό έπιασε πρώτος ο αστυνομικός της Tροχαίας και αθλητής της ομάδας πόλο της Νίκης Βόλου Λάμπρος Μακρής που έκανε λόγο για μεγάλη ευλογία και τιμή, με ευχές για ευτυχία και ομόνοια.

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η Εκκλησία της Δημητριάδος γιόρτασε και φέτος την γιορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, που κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης. Εκεί, ο Μητοπολίτης, ο Κλήρος και οι Αρχές επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο, από το οποίο ο κ. Ιγνάτιος έριξε στη θάλασσα το Σταυρό, αγιάζοντας τα ύδατα.

 

Στον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η σημερινή ημέρα είναι λαμπρή και μεγάλη, είναι η φανέρωση του Τριαδικού Θεού της αγάπης στον κόσμο και στη ζωή μας. Αυτή είναι η πίστη μας, πίστη ενότητας και ελευθερίας, αληθινής αγάπης και προσφοράς. Ο Χριστός έγινε άνθρωπος σαν κι εμάς, για να πάρει στους ώμους Του την αμαρτία μας και να μας καλέσει να ζήσουμε μαζί Του την αιωνιότητα, μετανοώντας για τις αμαρτίες και τα λάθη μας. Σήμερα ο Χριστός, με την Βάπτισή Του, αγιάζει όλη την κτίση, όπου δεσπόζει η θάλασσα, που χαρακτηρίζει την πόλη και την πατρίδα μας….».

Ο κ. Ιγνάτιος έκανε ειδική μνεία στη αγάπη και στην αλληλεγγύη που επέδειξε ο λαός μας την περίοδο και των φετινών εορτών, «όπου δεν αφήσαμε κανένα άνθρωπο εγκαταλειμμένο, δώσαμε στοργή και αγάπη σε όλους και σταθήκαμε, τον καιρό της κρίσεως, όρθιοι, όλοι μαζί, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα ευλογήσει τους κόπους και θα χαρίσει σε όλους ευλογία, χαρά και δύναμη. Σας καλώ όλους σε ενότητα, έτσι να συνεχίσουμε, με ενοποιό δύναμη την Ορθόδοξη πίστη μας. Ευχόμαστε ο Θεός να φωτίζει τους ηγέτες μας να λαμβάνουν πάντα τις σωστές αποφάσεις, να δώσουν λύση στα μεγάλα εθνικά μας προβλήματα, χωρίς να υποχωρήσουμε σε τίποτα, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, που οι πατέρες μας άφησαν και που αξίζει να παραδώσουμε υπερήφανη στα παιδιά μας».

 

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας Κώστας Τράγαλος ευχήθηκε χρόνια πολλά  και ανέφερε πως η Ομάδα ήταν παρούσα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανίων και έτοιμη να παρέχει τις πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί. Κατά τον αγιασμό των υδάτων ήταν σε ετοιμότητα και το διασωστικό σκάφος.

 

Ο Δημήτρης Μεντελίδης βούτηξε για 22η χρονιά και σε δηλώσεις του ανέφερε:

“Δεν είχα παντρευτεί όταν ξεκίνησα και τώρα έχω τρία παιδιά. Όσο μας δίνει δύναμη ο Θεός συνεχίζουμε”. Ευχήθηκε υγεία σε όλο τον κόσμο και πρόσθεσε πως το νερό ήταν καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές γιατί είχε ζέστη.

Ο Ζήσης Φωτάκης από τον Βόλο, που φέτος βούτηξε για τρίτη χρονιά, δήλωσε πως η εμπειρία είναι ευλογία και ευεξία. Από τα Φάρσαλα κατάγεται ο Πασχάλης Ηλιάδης που φέτος βούτηξε για να πιάσει τον σταυρό στον Βόλο.  Πέρυσι είχε βουτήξει στην Κομοτηνή και ευχήθηκε να ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε να πέσει και φέτος στη θάλασσα.

Ο Χρήστος Μπάρδας είναι ένας από τους 11 που έπεσαν στη θάλασσα.  Είναι δάσκαλος και φέτος είναι η δεύτερη φορά που βουτάει για τον σταυρό. Ο ίδιος ανέφερε πως το έκανε για τους μαθητές του, θέλοντας να τους δείξει πως μπορούν να ξεπερνούν τις δυνάμεις τους.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το