Ελλάδα

Ο Κοτζιάς ανακοίνωσε ότι το ΠΡΑΤΤΩ μετεξελίσσεται σε κόμμα – Πρόταση για συνεργασία με την Αριστερά

Σε πολιτικό κίνημα μετεξελίσσεται το ΠΡΑΤΤΩ, όπως ανακοίνωσε, σήμερα ο επικεφαλής του Νίκος Κοτζιάς.

Οπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς στόχος του ΠΡΑΤΤΩ είναι η αποτροπή της περαιτέρω συρρίκνωση της Ελλάδας. «Πρέπει να βάλουμε τη χώρα σε μία νέα εποχή. Με πρόγραμμα, με σχέδιο, με όραμα. Θα πρέπει να δώσουμε μάχες, σκληρές μάχες, δύσκολες μάχες. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος σήμερα για την Ελλάδα», επισημαίνει.

Παράλληλα, το ΠΡΑΤΤΩ έδωσε στη δημοσιότητα διακήρυξη στην οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριωτική δημοκρατική οργάνωση της Αριστεράς. Φορέας ιδεών του σοσιαλισμού με δημοκρατία (που) παλεύει για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και την Ανατολική Μεσόγειο. Για τη φιλία και συνεργασία των λαών. Για την πλήρη αξιοποίηση των δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας, παντού και πάντα. Για Κύπρο ενιαία και ελεύθερη, πατρίδα όλων των Κυπρίων, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και συστήματα εγγυήσεων».

Το ΠΡΑΤΤΩ κατέθεσε, επίσης, πρόταση έξι προγραμματικών σημείων καθώς, όπως λέει: «Πιστεύει στη συμμαχία της Αριστεράς και της προόδου, των δημοκρατικών δυνάμεων. Στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Καταπολεμά ηγεμονισμούς και αλαζονεία. Ουδείς περισσεύει. Ουδείς έχει παραπάνω δικαιώματα από τους άλλους. Όλοι ίσοι ενώπιον του λαού, με τον λαό για τον λαό, ανάλογα με τη δύναμη, την ικανότητα, τις ιδέες του καθενός. Επεξεργάζεται λύσεις στα προβλήματα του λαού και του τόπου. Τάσσεται υπέρ ενός κοινού προγράμματος όλων των δυνάμεων που μπορούν και πρέπει να συναποτελέσουν τη μεγάλη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Οι προτάσεις του ΠΡΑΤΤΩ είναι οι εξής:
-Προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης
– Ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα
-Εκπαιδευτική και πολιτιστική αναγέννηση
-Διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης
-Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, και αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής
-Ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το