Τοπικά

Ο Κώστας Ματσιόλης ετοιμάζεται για την 3η θητεία του στην προεδρία

Οι κυριακάτικες αρχαιρεσίες στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή, που άγγιξε το 77% των εγγεγραμμένων μελών του. Ο νυν πρόεδρος, Κώστας Ματσιόλης, πλειοψήφησε και πλέον αισιοδοξεί ότι θα ανανεώσει τη θητεία του στην ηγεσία των φαρμακοποιών του νομού για 3η συνεχόμενη φορά, με τη συγκρότηση σε Σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου να έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Κώστας Ματσιόλης για πρώτη φορά εξελέγη πρόεδρος το 2009, η δεύτερη θητεία του διήρκησε το διάστημα 2013-2016, ενώ μετά τα αποτελέσματα της κάλπης στην προχθεσινή εκλογική διαδικασία, έχει κάθε λόγο να ευελπιστεί ότι θα τεθεί επικεφαλής και την προσεχή τριετία. Ο ίδιος σχολίασε τις αρχαιρεσίες της 4ης Δεκεμβρίου, αλλά και το γεγονός ότι συγκροτήθηκε ενιαίο ψηφοδέλτιο: «Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου έρχεται σε μία περίοδο που ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Το να ασχολείσαι με τα κοινά εν έτει 2016 σημαίνει πολλά, αλλά για μένα υποδηλώνει και την ύπαρξη αποθέματος ψυχικής δύναμης και αντοχής. Είμαστε σε μία περίοδο που ο ελεύθερος χρόνος πλέον έχει καταστεί πολυτέλεια. Όσον αφορά στο γεγονός ότι υπήρξε ένα ψηφοδέλτιο, αυτό για μένα έχει διττή ερμηνεία. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε συναδέλφους. Στον σύλλογό μας είναι η δεύτερη συνεχόμενη εκλογική διαδικασία που κατήλθε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Παραταξιακά ψηφοδέλτια έχουμε πλέον μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι σύλλογοι έχουν λίγα άτομα. Για παράδειγμα στην Αθήνα είναι εγγεγραμμένοι κοντά στους 3.500 φαρμακοποιούς, ενώ εδώ στη Μαγνησία τα μέλη μας ανέρχονται σε 230. Λίγοι είναι αυτοί που μπαίνουν μπροστά για να τραβήξουν κουπί στην τοπική ηγεσία του κλάδου.
Όμως, την ίδια στιγμή αποδείξαμε στην πράξη ότι βαδίζουμε ενωμένοι. Παραγκωνίσαμε τυχόν προσωπικές διαφορές πάνω σε πολιτικά ζητήματα και τα βάλαμε σε δεύτερη μοίρα. Μπροστά στο κοινό όφελος υπάρχει σύμπνοια και γι’ αυτό θα είμαστε εννιά άτομα σε ένα τραπέζι. Η ενότητα έδρασε υπέρ μας. Η κρίση μας συσπειρώνει κι επειδή είμαστε κλάδος που δεν έχουμε μεγάλες διαφορές μεταξύ μας, δεν αφήνουμε τις τύχες μας στα χέρια άλλων».
Ο Κώστας Ματσιόλης νιώθει δικαιωμένος από τα αποτελέσματα, αλλά ταυτόχρονα δεν εφησυχάζει και βάζει ψηλά τον πήχη για τη θητεία του νέου Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας: «Όρεξη υπάρχει και θέλουμε να είμαστε ζωντανό «κύτταρο» της τοπικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και οι δράσεις μας κινούνται διαχρονικά προς αυτή την κατεύθυνση. Διατηρούμε άριστη συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, αλλά και άλλους φορείς της πόλης. Παραμένουμε αλληλέγγυοι της κοινωνίας, όπως για παράδειγμα την εποχή που πρωτοστατήσαμε στην ίδρυση του κοινωνικού φαρμακείου και το θέσαμε σε λειτουργία μαζί με την Μητρόπολη Δημητριάδος».
Όσο για τους στόχους που θέτει; Η έναρξη λειτουργίας του Διανεμητικού Λογαριασμού των μελών του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου είναι το σημαντικότερο μέλημα. «Μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες περιμένουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία για την δημιουργία του σωματείου με την επωνυμία «Διανεμητικός Λογαριασμός μελών Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας». Σχεδόν 15-20 σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται μόνοι τους τον τρόπο διακίνησης των συνταγών του ΕΟΠΥΥ. Τις πρώτες πέντε εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα υποβάλλουμε στις τοπικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ τις συνταγές. Αυτές με την σειρά τους στέλνουν με κούριερ τους φακέλους στην Αθήνα για έλεγχο, ενώ στη συνέχεια τα χρήματα έρχονται και γίνονται διαθέσιμα στους λογαριασμούς μας. Θα παρακάμψουμε αυτή τη διαδικασία και θα κάνουμε απ’ ευθείας την συγκέντρωση και διακίνηση των συνταγών. Έτσι θα ενισχύσουμε στην πράξη τον ρόλο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, ενώ θα επιλύουμε σαφώς πιο γρήγορα οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει», ανέφερε ο κ. Ματσιόλης, ενώ κατέληξε, λέγοντας: «Εδώ και μία πενταετία έχουν πάψει να συνεδριάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια. Κι αυτό είναι πρωτοφανές, γιατί ο κλάδος μας κινείται βάσει συγκεκριμένων διατάξεων που έχουν να κάνουν π.χ. με τη διάθεση των φαρμάκων, την τιμολόγηση ή την προώθησή τους. Τα πειθαρχικά έχουν σταματήσει να λειτουργούν με ευθύνη της Πολιτείας, ενώ και η τωρινή κυβέρνηση κωφεύει για το ζήτημα. Δεν επιβάλλονται ποινές εδώ και μία 5ετία. Γι’ αυτό από την πλευρά μας θα βάλουμε τέλος στην παραβατικότητα που υπάρχει στον φαρμακευτικό κλάδο, μέσα από τη συγκρότηση κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου που θα εκδικάζει περιπτώσεις και από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το