Πολιτισμός

Ο Κώστας Μάγος στα 16ο-30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου

Ο Κώστας Μάγος, ο γνωστός ακαδημαϊκός δάσκαλος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου Ονειροταχυδρόμος, επισκέφτηκε τα 16ο-30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου και πιο συγκεκριμένα τα τμήματα της Στ’ τάξης, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Γιάννη Προκοπίου και την κ. Ζωή Μαργαρίτη αντίστοιχα.
Σε αυτό του το βιβλίο παρουσιάζεται ένας ταχυδρόμος διαφορετικός από τους συνηθισμένους. Αν τον έβλεπε κανείς, δεν θα καταλάβαινε εύκολα τη διαφορά από τους γνωστούς ταχυδρόμους. Ήταν πάντα βιαστικός, όπως είναι όλοι οι ταχυδρόμοι, και είχε πάντα κρεμασμένο στον ώμο του τον ταχυδρομικό του σάκο. Όμως ο σάκος του δεν είχε μέσα φακέλους και δέματα, γράμματα και λογαριασμούς, όπως οι σάκοι των συνηθισμένων ταχυδρόμων. Ο σάκος του ήταν γεμάτος με όνειρα! Πρόκειται για ένα παραμύθι για τις αξίες της ζωής.

Ο κ. Κώστας Μάγος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά για το έργο του, τη σημασία της αποδοχής και την ανάγκη ωρίμανσης της κοινωνίας μας, αλλά και τον ρόλο της παιδικής λογοτεχνίας στη ζωή. Τόνισε ιδιαίτερα το ότι η καλή παιδική λογοτεχνία μπορεί να ευαισθητοποιήσει τους νεαρούς αναγνώστες, να καλλιεργήσει ενσυναίσθηση, να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τη δική τους στοχαστική ματιά, ώστε μεγαλώνοντας να μπορούν να λειτουργούν ως κριτικοί ενεργοί πολίτες, ως ευαίσθητοι άνθρωποι που θα νοιάζονται όχι μόνο για τον δικό τους προσωπικό κόσμο, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.
Ο συγγραφέας μέσα από το εργαστήριο που πραγματοποίησε, ευαισθητοποίησε τα παιδιά στις έννοιες της αυτογνωσίας, της ενσυναίσθησης και της φαντασίας, οι οποίες είναι οι «αρετές» που μπορεί να κάνουν καλύτερους τους ανθρώπους τόσο σε ατομικό, όσο και συλλογικό επίπεδο. Στοιχεία που πρέπει κυρίως να καλλιεργήσει το σχολείο και η εκπαίδευση των παιδιών γενικότερα, όπως ο γνωστός δημιουργός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το