Τοπικά

Ο Κώστας Αγοραστός νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

αγοραστός -σαμαράς

Νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος εξελέγη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με ευρεία πλειοψηφία. Μάλιστα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που έλαβε για τη νίκη του, ήταν αυτό του πρωθυπουργού, ο οποίος τον συνεχάρη και τον διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματά της».

Επιπλέον για το προεδρείο εξελέγησαν: Α’ Αντιπρόεδρος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρός, Β’ Αντιπρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Γιώργος,  Γενικός Γραμματέας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και Ταμίας η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Τα τέσσερα μέλη που συμπληρώνουν την Εκτελεστική Επιτροπή είναι οι : Μαχαιρίδης Ιωάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου,  Μιχαλάκης Χρήστος, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και Χατζημάρκος Γεώργιος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε:

«Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου για την τιμή που μου έκαναν. Πιστεύω ότι τα επόμενα πέντε χρόνια η ΕΝ.Π.Ε. θα κληθεί να παίξει ένα εθνικό ρόλο γιατί θα είναι ίσως η μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος. Θα εργαστούμε όλοι μαζί με συνοχή και δυναμικό τρόπο, ώστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που μας εξέλεξαν. Ζήτησα στις σημερινές εκλογικές διαδικασίες να υπάρξει διαπαραταξιακό Προεδρείο και Εκτελεστική αλλά δυστυχώς η πρόωρη αποχώρηση και η εμμονή ορισμένων για συγκεκριμένη θέση δεν το επέτρεψε. Λυπάμαι για την αντίδραση αυτή. Όμως και πάλι απευθύνω πρόσκληση προς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρά τις διαφορετικές θέσεις που έχουμε, να πορευθούμε για τα επόμενα πέντε χρόνια μαζί γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον των συνανθρώπων μας. Δεν πρέπει να απολέσουμε το πολύτιμο απόθεμα της προσφοράς που έχουμε όλοι μέσα μας. Ξέρουμε να διεκδικούμε κι όταν χρειάζεται να συγκρουόμαστε πάντα προς όφελος των Περιφερειών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το