Τοπικά

Ο κόσμος περιμένει τα «Φιλιππίδεια» στις Μηλιές “Θ”

Σ02 Φ1 ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο Μιχάλης Γιαννιός βρίσκεται στην προεδρία του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς» εδώ και 16 χρόνια. Ο Πηλιορείτης δάσκαλος, ο οποίος μάλιστα το τελευταίο εξάμηνο κατέχει τη θέση του προϊστάμενου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, με αφορμή τα 16α «Φιλιππίδεια» μίλησε για τη δραστηριότητα του συλλόγου στις Μηλιές.

Από προχθές και μέχρι τις 20 Αυγούστου το πρόγραμμα των «Φιλιππιδείων» συμπεριλαμβάνει ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. «Θα έχουμε κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, αφήγηση παραμυθιών και θεατρική παράσταση για παιδιά. Για τους μεγαλύτερους προγραμματίσαμε λαϊκό πανηγύρι όπου θα συναντηθούν και οι χορευτικές ομάδες του συλλόγου μας με εκείνες των Μακεδόνων και Θρακών Μαγνησίας, αλλά και συναυλίες με τα συγκροτήματα VolTempo και «Ηχώ των Δρόμων» στην παραλία της Κορόπης και την πλατεία των Μηλεών αντίστοιχα», τόνισε ο κ. Γιαννιός για τα φετεινά «Φιλιππίδεια».
Η συνάντηση των χορευτών θα αποτελέσει τον επίλογο και για τη φετινή περίοδο των τμημάτων που λειτουργούν στις Μηλιές. «Έχουμε παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων. Στο σύνολο τρεις ομάδες. Χοροδιδάσκαλος στους μικρούς είναι ο Αντώνης Τζαφέτας και στους μεγάλους ο Απόστολος Γιαννιός από τις Μηλιές», κατέληξε ο πρόεδρος του συλλόγου.
Φυσικά οι δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γρ. Κωνσταντάς» δεν περιορίζονται εκεί. «Τα «Φιλιππίδεια» καθιερώθηκαν στη συνείδηση του κόσμου, που τα περιμένει κάθε καλοκαίρι, παρότι τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές συγκυρίες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, αλλά προσπαθούμε και για άλλα πράγματα. Το μόνο καλό είναι ότι έχει αντοχές ο κόσμος. Μπορεί και δέχεται να κάνεις λιγότερα πράγματα, γιατί γνωρίζει την κατάσταση που προέκυψε με τα μνημόνια», σημείωσε με νόημα ο κ. Γιαννιός, ο οποίος ασχολείται με τα κοινά και κατέχει επίσης θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. «Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να εξωραΐζουμε το χωριό μας. Οι Μηλιές έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το χωριό μας είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Άλλωστε, έχουμε τόσα αξιοθέατα και από την πλευρά μας προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ανάδειξή τους».
Αγαστή είναι η συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γρ. Κωνσταντάς» και με τους υπόλοιπους φορείς στις Μηλιές, με τον κ. Γιαννιό να επισημαίνει: «Με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών στο παρελθόν έχουμε οργανώσει από κοινού εκθέσεις βιβλίων, ενώ και με το Τοπικό Μουσείο Μηλεών επίσης αναπτύσσουμε κοινές δράσεις. Με την ιδρύτριά του, κ. Ελένη-Φαίη Σταμάτη, διοργανώναμε σε ετήσια βάση έκθεση για την περιοχή και μόνο φέτος δεν το επαναλάβαμε επειδή συνέτρεξαν άλλοι λόγοι. Τώρα παλεύουμε να βάλουμε και πάλι μπροστά τη θεατρική ομάδα, γιατί μετά το 2011 που πέθανε ο Νικηφόρος Νανέρης, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στις Μηλιές, έπαψε να δραστηριοποιείται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το