Τοπικά

Ο Κων. Μαραβέγιας ζητεί τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ) για την οικονομική στήριξη των Θεσσαλών επιχειρηματιών που πλήττονται από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και Εργασίας κ. Ι. Βρούτση.

Η Αναφορά βασίζεται σε επιστολή της διοίκησης της ΟΕΜΕΘ, σύμφωνα με την οποία η πανδημία που ενέσκηψε στη χώρα μας από την περασμένη άνοιξη, το καθολικό lockdown αλλά και οι πρόσφατες τοπικές εξελίξεις, έχουν επιτείνει τα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα, με αποτέλεσμα πολλά μέλη της να σκέφτονται την έσχατη, και σίγουρα απευκταία, λύση της οριστικής παύσης των εργασιών των επιχειρήσεών τους.

Η διοίκηση της ΟΕΜΕΘ αναγνωρίζει ότι τα μέτρα που έλαβε η Πολιτεία το τελευταίο διάστημα βοήθησαν αρκετά, ωστόσο εκτιμά ότι απαιτούνται και νέα μέτρα, προκειμένου να δοθεί μια βαθιά ανάσα στις τοπικές, και όχι μόνο, πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, προτείνει μεταξύ άλλων, για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις την επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές τους στην ΑΑΔΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και τη χορήγηση χαμηλότοκων μικροπιστώσεων για την εξόφληση τιμολογίων προμηθευτών και παγίων υποχρεώσεων, κατά το πρότυπο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί Θεσσαλοί επιχειρηματίες, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους συναρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν με προσοχή τη δυνατότητα ικανοποίησης των παραπάνω προτάσεων, ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση η σταδιακή αναθέρμανση της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το