Τοπικά

Ο Κων. Μαραβέγιας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

 

Για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Μαγνησίας, ενημερώθηκε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τη συνάντηση που είχε με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Γιώργο Πολύζo.

Καταρχάς τονίστηκε ότι φέτος καλύφθηκαν όλα τα οργανικά κενά με νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς και δεν υπάρχουν πλέον ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, με τον κ. Μαραβέγια να σημειώνει πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποίησε στο ακέραιο τις εξαγγελίες της για μόνιμους διορισμούς, αποδεικνύοντας στην πράξη τη βούλησή της για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια ο κ. Πολύζος αναφέρθηκε στην κατάσταση των κτιριακών υποδομών και στα προβλήματα σχολικής στέγης που καταγράφονται σε όλη τη Μαγνησία, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα κτήρια περίπου 10 σχολεία, ενώ υπάρχει νηπιαγωγείο το οποίο στεγάζεται σε κτήριο χωρίς αυλή, με αποτέλεσμα τα παιδιά να προαυλίζονται στον δρόμο. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου-Νέας Ιωνίας, ενώ δεν καταγράφονται κτιριακά ζητήματα στα νησιά των Σποράδων.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα οικονομικά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τονίστηκε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί μια σχετική αυτονομία για την κάλυψη έκτακτων λειτουργικών εξόδων, ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά η διατύπωση σχετικού αιτήματος προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επισημάνθηκε, πάντως, ότι υπάρχει καλή συνεργασία τόσο με τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας, όσο με την αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Βόλου κ. Δέσποινα Κότογλου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο κ. Μαραβέγιας επανέλαβε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο Νομό, προς όφελος των παιδιών που φοιτούν στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, αλλά και των εκπαιδευτικών που προσπαθούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στο πολύτιμο έργο τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το