Πολιτισμός

Ο Κένταυρος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 8ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου

Η ομώνυμη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία του «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», ο Πολιτιστικός -Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και η “Πήλιον Όρος” με την υποστήριξη σημαντικών δημόσιων φορέων έχουν αρχίσει εδώ και καιρό την προετοιμασία των εκδηλώσεων του πολυήμερου φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, ενός από τα λιγοστά του είδους στον ελλαδικό χώρο με συνεπή παρουσία και διάρκεια . Οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν όπως πάντα στην αγκαλιά του Αγίου Γεωργίου Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή του Άνω και Κάτω Γατζέα, για όγδοο συνεχόμενο Αύγουστο -από το 2011-φέτος τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου. Το πρόγραμμα του 2018 περιλαμβάνει γνωστούς προφορικούς ιστορητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Καναδάς, Δανία) με ιστορήσεις λαϊκών παραμυθιών, επών, συναξαριακών ιστοριών, τις εργασίες του Θερινού Σχολείου

Παραμυθιών, προβολές ταινιών με επίκεντρο τα λαϊκά παραμύθια και την κινηματογραφική επιρροή τους, καλλιτέχνες που εκθέτουν τις δημιουργίες με αφορμή εμπνεύσεις από τις ιστορίες και ένα μεγάλης διάρκειας σεμινάριο σημαντικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος για δασκάλους και καθηγητές από Ελληνες και ξένους αφηγητές, ανθρωπολόγους και ψυχαναλυτές.
Σημαντική αναμένεται να αποτελέσει η συμμετοχή του Μουντζούρη καθώς από το 2013 οι αφηγήσεις στους σταθμούς του αποτελούν μια ιδιαίτερη εμπειρία για το παραμυθόφιλο ακροατήριο με την ευγενική υποστήριξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης του 2018 αποτελούν οι Λίζα Κέλερ Γιακά Και Σάκης Γιακάς. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στην εξέλιξη των προετοιμασιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το