Τοπικά

Ο καύσωνας αύξησε τις μετακινήσεις με ταξί – 50% περισσότερες κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του volos-taxi

Ο παρατεταμένος καύσωνας τόνωσε τους τζίρους των ταξί στον Βόλο, χωρίς βέβαια να έχουν φτάσει στα επίπεδα του 2019. Σε σχέση με πέρυσι, όμως υπάρχει μια αύξηση 50% στις κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Συνεταιρισμού volos-taxi, καθώς λόγω της αφόρητης ζέστης ο κόσμος επιλέγει το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς, για να μεταβεί στον προορισμό του.
Μάλιστα η αύξηση αυτή συντελείται σε μια περίοδο, που δεν καταγράφεται ιδιαίτερη έλευση ξένων επισκεπτών, που θα χρησιμοποιούσαν το ταξί. Μπορεί ο νομός να έχει πολλούς οδικούς τουρίστες, κυρίως από τα Βαλκάνια, όμως το ενδιαφέρον των οδηγών ταξί στρέφεται σε εκείνους τους τουρίστες, που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια, το τρένο ή και το αεροπλάνο και χρειάζεται να μεταφερθούν με το ταξί, για να δουν ένα αξιοθέατο. Αυτή η κατηγορία τουριστών φέτος είναι μειωμένη και σε αυτό έχουν παίξει ρόλο διάφοροι παράγοντες.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Volos-taxi κ. Ευδόκιμος Πασχαλίδης μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» δήλωσε πως «σε σχέση με το 2020 καταγράφεται μια αύξηση 50% στις κλήσεις στο τηλεφωνικό μας κέντρο και ο λόγος είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, που φέτος ξεκίνησαν στην περιοχή μας από τα τέλη Ιουνίου. Οι πολίτες θέλουν να μεταφερθούν γρήγορα, με ασφάλεια και μέσα σε συνθήκες δροσιάς, όπως είναι ο κλιματιζόμενος χώρος του ταξί, και γι’ αυτό μας επιλέγουν. Υπάρχουν και οι πολίτες, που μεταβαίνουν από νωρίς το πρωί στο κέντρο και στη συνέχεια, για να επιστρέψουν στο σπίτι τους, σταματούν στον δρόμο το ταξί». Σύμφωνα με τον ίδιο «η απώλεια τζίρου σε σχέση με το 2019 έχει μειωθεί, αλλά απέχει ακόμη πολύ, για να φτάσουμε εκείνα τα επίπεδα». «Το σημαντικό είναι να αναφέρουμε τους λόγους, που δεν αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο οι κλήσεις», τόνισε ο κ. Πασχαλίδης και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει η νυχτερινή διασκέδαση από τη μία μετά τα μεσάνυκτα και μετά. Με εξαίρεση ένα Σάββατο, δεν υπάρχει τις άλλες μέρες κινητικότητα, αφού η διασκέδαση είναι με καθήμενους και περιορισμούς.

Επίσης παρότι είμαστε στην κορύφωση του καλοκαιριού, ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού είναι φοβισμένο, εσωστρεφές και δεν μετακινείται. Η νησιωτική σύνδεση Θεσσαλονίκης με Σποράδες έχει περιορίσει την έλευση τουριστών μέσω τρένου, που στη συνέχεια θα έπαιρναν το ταξί, για να φτάσουν στο λιμάνι και αντίστροφα. Ακόμη και τα ελάχιστα κρουαζιερόπλοια που αφίχθηκαν, διαθέτουν κάποια πρωτόκολλα και δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα οι τουρίστες με τα ταξί. Πρόκειται για ορισμένους λόγους, για τους οποίους η επιβατική κίνηση δεν έχει αυξηθεί, όπως θα θέλαμε, για να αρχίσουμε σιγά-σιγά να επιστρέφουμε στην κανονικότητα».

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας στον κόσμο έχουν πολύπλευρες διαστάσεις και οι οδηγοί ταξί, ως άνθρωποι που βρίσκονται σε άμεση τριβή με τον κόσμο, έχουν την εικόνα. «Άλλα χρόνια το καλοκαίρι, ο κόσμος έμπαινε χαρούμενος στο ταξί, για να μετακινηθεί κάπου και είχε διάθεση να συζητήσει ακόμη και πει ένα αστείο. Τώρα τους βλέπεις σχεδόν όλους κλεισμένους στον εαυτό τους», κατέληξε ο κ. Πασχαλίδης. Υπογράμμισε ακόμη ότι «η περίεργη ψυχολογία αρκετών πολιτών έχει επίπτωση και στην οδηγική συμπεριφορά, γι’ αυτό και παρατηρούμε αρκετά τροχαία ατυχήματα μέσα στην πόλη».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κινητοποίηση κοινωνικών λειτουργών την Τετάρτη έξω από το ΚΕΘΕΑ Πιλότος

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα του…

18 Δεκεμβρίου 2023

Τασσώ Καββαδία: Η Φίνος Φιλμ τιμά την ηθοποιό με ένα βίντεο για τα 13 χρόνια από τον θάνατό της

Στις 18 Δεκεμβρίου πριν από 13 χρόνια η ηθοποιός Τασσώ Καββαδία φεύγει από τη ζωή,…

18 Δεκεμβρίου 2023

Η καταιγίδα Τζελαουάτ σαρώνει τις Φιλιππίνες – Χιλιάδες άνθρωποι στα καταφύγια

Χιλιάδες άνθρωποι αναζήτησαν σήμερα προστασία σε καταφύγια στις Φιλιππίνες, όπου η τροπική καταιγίδα Τζελαουάτ έπληξε…

18 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Σκιάθου: Εξασφάλιση από την Attica Group δωρεάν εισιτηρίων στους οικονομικά αδύναμους

Με αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς τον Όμιλο Attica Group εξασφαλίστηκε για ένατη συνεχή χρονιά…

18 Δεκεμβρίου 2023

POS: Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την επέκταση της χρήσης τους

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών από τους…

18 Δεκεμβρίου 2023

Νέα στοιχεία για τη μοιραία καταδίωξη στο Χαϊδάρι: «Ο αστυνομικός εκσφενδονίστηκε πάνω από 60 μέτρα»

Για τη σφοδρότητα της σύγκρουσης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο…

18 Δεκεμβρίου 2023