Πολιτισμός

«Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ» της Ευαγγελίας Γκουντρουμπή

Η συγγραφέας του βιβλίου «Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ» (Εκδόσεις Επίκεντρο) θα μιλήσει ζωντανά από τη σελίδα του Open Office Volos στο Facebook, αλλά και στον χώρο του Open Office Volos, όπου η είσοδος είναι δωρεάν, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στις 7.00 μ.μ.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας, «το βιβλίο μου «Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ» (Εκδόσεις Επίκεντρο), όπως καταλαβαίνει κάποιος και από τον τίτλο είναι η δική μου ιστορία με τον καρκίνο, αλλά και πολλών άλλων φίλων, γενναίων φίλων, που νόσησαν από καρκίνο, αλλά και άλλες χρόνιες ασθένειες. Ο τίτλος του είναι πολύ αντιπροσωπευτικός. Το βιβλίο είναι αυτά τα τρία πράγματα: Η ασθένεια, η δική μου ιστορία και ιστορίες γενναίων φίλων. Όλες οι ιστορίες είναι αληθινές. Σε κάποιες υπάρχει το πραγματικό μικρό όνομα κι έτσι μπορούν να αναγνωριστούν, ενώ σε κάποιες άλλες υπάρχει ψευδώνυμο και διαφορετικά προσωπικά χαρακτηριστικά, διότι μου το ζήτησαν όσοι μου τις εμπιστεύτηκαν. Υπάρχει δηλαδή και αρκετή μυθοπλασία στα ονόματα, τόπους κ.ά. Τα στοιχεία της νόσου και η ουσία της ιστορίας όμως είναι πραγματικά.
Είναι ένα βιβλίο για όλους, ένα βιβλίο για τη ζωή. Με τα άσχημα και τα όμορφα που κουβαλάει. Σίγουρα περιέχει κεφάλαια σκληρά – κάποιοι γενναίοι φίλοι δεν τα κατάφεραν – περιέχει τις δικές μου απώλειες που με σημάδεψαν με μεγαλύτερη αυτή του πατέρα μου.
Ο καρκινοπαθής θα δει τον εαυτό του στο βιβλίο μου, αλλά θα τον δει και ο συγγενής ή φίλος κάποιου που νόσησε. Θα τον δει και όποιος θέλει και ξέρει να εκτιμά τη ζωή.
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο με το βιβλίο μου ο αναγνώστης θα γελάσει σε πολλά σημεία, καθώς περιέχει χιούμορ και αυτοσαρκασμό, ενώ με τιμά ιδιαίτερα ότι χαρακτηρίστηκε ως ένα βιβλίο αυτοβοήθειας».

Για την παρουσία των ενδιαφερομένων στον χώρο, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς, λόγω μέτρων προστασίας, ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα γίνεται στον χώρο του Open Office και μέσω διαδικτύου live στη σελίδα του Open Office Volos στο Facebook.
Πληροφορίες-συμμετοχές στο email: [email protected], τηλ. 2421023099.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το