Τοπικά

O κακός χαμός στους σταθμούς του ΟΣΕ Λάρισας και Βόλου λόγω… φοιτητικού πάρτι! (photos)

Κάθοδο των… μυρίων θύμιζε η εικόνα που συναντούσε κανείς χθες και σήμερα στους σταθμούς ΟΣΕ σε Λάρισα και Βόλο, με εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες από όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο να θέλουν να ταξιδέψουν χθες προς τον Βόλο και να επιστρέψουν σήμερα στη βάση τους με τον σιδηρόδρομο, για ένα… πάρτι!

Το περιβόητο φοιτητικό πάρτι των «Μηχ-Μηχ» στον Βόλο πραγματοποιήθηκε χθες, με φοιτητές και φοιτήτριες να θέλουν να βρεθούν στον χώρο, επιλέγοντας τον σιδηρόδρομο για να ταξιδέψουν, προκαλώντας έτσι κομφούζιο στις αποβάθρες αλλά και στα μέσα μετακίνησης!

Μάταια στα χθεσινά δρομολόγια από Λάρισα προς Βόλο οι ελεγκτές καλούσαν μέσω μεγαφώνου όσους δεν είχαν εισιτήριο να αποβιβαστούν, αφού οι αμαξοστοιχίες ήταν υπερπλήρεις, ενώ στη συνέχεια τόνιζαν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτήν την κατάσταση Ούτε ένας δεν αποβιβάστηκες (άγνωστο αν είχαν όλοι εισιτήριο για να ταξιδέψουν), με αποτέλεσμα οι αμαξοστοιχίες να κινούνται για λόγους ασφαλείας πιο αργά από το κανονικό, δημιουργώντας τη σχετική καθυστέρηση σε όλους. Πάνω από 700 άτομα φαίνεται ότι ταξίδεψαν από χθες το απόγευμα προς Βόλο από τη Λάρισα, σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις των υπαλλήλων, ενώ κάθε αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο Λάρισα-Βόλος μπορεί να μεταφέρει 240 καθίμενους και 120 όρθιους επιβάτες.

Το πάρτι ολοκληρώθηκε τελικά τις πρωινές ώρες, με τον κακό χαμό να συνεχίζεται σήμερα στον σταθμό του Βόλου, όπου αναγκαστικά υπήρχε και παρουσία δύναμης της αστυνομίας για να αποτραπούν δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς να λείπουν τα συμβάντα! Όλοι οι φοιτητές που βρέθηκαν στο πάρτι ήθελαν να φύγουν με τα πρωινά δρομολόγια, ένα εκ των οποίων εκτελείται καθημερινά με μισθωμένο λεωφορείο, που μπορεί να πάρει 49 επιβάτες. Δεκάδες ήταν αυτοί που έμειναν εκτός καθώς δεν μπορούσαν να προμηθευτούν εισιτήριο, άλλοι φώναζαν ότι έχουν θέσεις αλλά δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν λόγω πληρότητας και είναι άγνωστο αν κατάφεραν τελικά να ταξιδέψουν, παρά το ότι έλεγαν στους ελεγκτές και στους οδηγούς ότι έχουν βγάλει εισιτήριο εδώ και μέρες και ότι θα έχαναν τις δουλειές τους…

Μάλιστα, σημειώθηκε και επεισόδιο, καθώς ένα άτομο έσπασε τη βιτρίνα καταστήματος που βρίσκεται στην περιοχή του ΟΣΕ Βόλου, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψή του.


Ανακοίνωση για την όλη κατάσταση πάντως ή επιπλέον λύσεις δεν έχουν προκύψει ακόμη και τώρα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όλα τα παραπάνω βέβαια έρχονται συμπληρωματικά στην αλλαγή των δρομολογίων Λάρισας-Βόλου που προχώρησε η εταιρεία ιταλικών συμφερόντων, και που δημιουργούν προβλήματα σε εργαζόμενους, είτε με καταργήσεις ή με αλλαγή ώρας αναχώρησης κατά 30 και 40 λεπτά.

Πηγή: thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το