Τοπικά

O Κ. Πουλάκης “αδειάζει” την Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τα όσα διαδραματίζονται στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Διευκρινίσεις για τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία καλεί τον Κώστα Γαργάλα να απευθυνθεί στον εισαγγελέα για τις πρακτικές της δημοτικής αρχής Βόλου δίνει με σημερινή δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας. του ΥΠ.ΕΣ. Κώστας Πουλάκης. Ο κ.Πουλάκης συγκεκριμένα διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση και δεν γνώριζε το περιεχόμενο της απάντησης πριν τη δημοσιοποίησης της. Επίσης επισημαίνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κακώς έστειλαν την καταγγελία τους στην υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη καθώς δεν είναι αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα και εικάζει ότι η απάντηση της κ. Χρυσοβελώνη υπαγορεύθηκε από την ιδιότητα της τοπικής πολιτεύτριας.

Η δήλωση του κ. Πουλάκη:

“Επειδή από μερίδα τοπικών ΜΜΕ του Βόλου, αλλά και από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής γίνεται – υποθέτω από ελλιπή ενημέρωση ως προς τα πραγματικά γεγονότα – αναφορά στο πρόσωπό μου και συνολικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με αφορμή απάντηση που δόθηκε σε καταγγελία δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, σχετικά με την συμπεριφορά στελεχών της Δημοτικής Αρχής, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:
– Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, όχι μόνο δεν είμαι ο συντάκτης, αλλά ούτε έλαβα ποτέ τη σχετική καταγγελία των δημοτικών συμβούλων του Βόλου ούτε, πολύ περισσότερο, είχα οποιαδήποτε γνώση του περιεχομένου της συγκεκριμένης απάντησης, πριν τη δημοσιοποίησή της.
– Οι καταγγέλλοντες δημοτικοί σύμβουλοι, προφανώς εκ παραδρομής, είχαν αποστείλει την σχετική τους καταγγελία – αναρμοδίως, αφού οι αρμοδιότητές της προσδιορίζονται ρητά στη σχετική απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών και δεν περιλαμβάνουν τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης – στην κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Εικάζω δε ότι η επιλογή της κ. Υφυπουργού να απαντήσει σε αυτή την καταγγελία υπαγορεύθηκε από την ιδιότητα της τοπικής πολιτεύτριας.

– Σε κάθε περίπτωση, πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις νομοθετικές, πολιτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες τόσο εμού προσωπικά, όσο και του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση, είναι η θωράκιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάδειξη της δημοκρατικής συμμετοχής μέσα από τους συλλογικούς θεσμούς και λειτουργίες, όπως είναι και οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
– Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο παρακολουθεί και ελέγχει τις πράξεις, αλλά και τις τυχόν παραλείψεις θεσμικών οργάνων και προσώπων που υπάγονται στην αρμοδιότητά του, με βάση τις διαδικασίες που προκύπτουν από το υπάρχον νομικό και θεσμικό πλαίσιο και με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και την προάσπιση της ποιότητας της δημοκρατίας”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων επέζησαν

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα το…

23 Μαρτίου 2024

Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα ατόμων προσέγγισε άνδρα…

23 Μαρτίου 2024

2.000 ετών Πύργος στην Ανδριανούπολη θα έχει θέα… την Ελλάδα

Ο 2.000 ετών Πύργος της Μακεδονίας στην Αδριανούπολη θα προσφέρει σύντομα θέα στην Ελλάδα και…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η δημόσια συγγνώμη της Μπλέικ Λάιβλι μετά την αποκάλυψη της πριγκίπισσας ότι έχει καρκίνο

Η αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο είναι η νούμερο ένα είδηση τις…

23 Μαρτίου 2024

Θοδωρής Αθερίδης: Είχαν έρθει να με δείρουν καμιά 20αριά άτομα

Ο Θοδωρής Αθερίδης περιέγραψε μια στιγμή που βίωσε στη Θεσσαλονίκη ως παιδί, όταν κινδύνεψε να…

23 Μαρτίου 2024

Ζάρι: Ρεκόρ προβολών για Βρετανό TikToker που προσπαθεί να τραγουδήσει το κομμάτι – Είναι δύσκολα τα ελληνικά, τόνισε

Ο Άαρον Σίμπλεϊ μετρούσε ήδη μερικές χιλιάδες προβολές στα TikTok βίντεο που αναρτούσε. Όταν όμως…

23 Μαρτίου 2024