Τοπικά

Ο Κ. Μαραβέγιας στηρίζει το αίτημα του Δήμου Σκοπέλου να συμπεριληφθεί στους μικρούς νησιωτικούς δήμους

Να συμπεριληφθεί ο δήμος Σκοπέλου στους μικρούς νησιωτικούς δήμους, ζητεί με Αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται σχετικό αίτημα του Δημάρχου του νησιού κ. Στ. Περίσση, σύμφωνα με τον οποίο η κατάταξη του δήμου Σκοπέλου στους μεγάλους και μεσαίους νησιωτικούς δήμους, είναι απολύτως εσφαλμένη. Όπως εξηγεί, για τη συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη υπόψη το αυθαίρετο πληθυσμιακό κριτήριο των 3.500 κατοίκων, γεγονός που λειτουργεί ως αιτία άδικης και μη ισόρροπης, σε σχέση με τους άλλους νησιωτικούς δήμους, μεταχείρισης. Ο δήμος Σκοπέλου, κατά τον κ. Περίσση, παρουσιάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν την κατηγορία των μικρών δήμων (ελλιπή υπηρεσιακή στελέχωση, δυσχερή πρόσβαση του πληθυσμού σε κοινωφελείς και δημόσιες υπηρεσίες κ.λ.π.).

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για την τροποποίηση των κείμενων διατάξεων, ώστε στην κατηγορία των μικρών νησιωτικών δήμων να υπάγονται όλοι οι νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους, βάσει της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Έτσι, θα μπορεί να υπαχθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία και ο δήμος της Σκοπέλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το