Τοπικά

Ο Κ. Μαραβέγιας για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους εξωτερικούς φρουρούς

Το αίτημα χορήγησης έκτακτου επιδόματος στους εξωτερικούς φρουρούς λόγω κορωνοϊού, προώθησε με αναφορά του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η αναφορά του κ. Μαραβέγια στηρίζεται σε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, σύμφωνα με την οποία το προσωπικό της εξωτερικής φρουράς βιώνει πρωτόγνωρες υπηρεσιακές καταστάσεις σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την χώρα, με την αναστολή ουσιαστικά όλων των αδειών, τις δεκάδες χιλιάδες οφειλόμενες αναπαύσεις, την υπερεργασία σε καθημερινή βάση, την συνέχιση των μεταγωγών και των φρουρήσεων δεκάδων ασθενών κρατουμένων στα νοσοκομεία, (πολλοί εκ των οποίων θεωρούνται ύποπτα κρούσματα της νόσου), με την συνδρομή της σε έρευνες κελιών και θαλάμων, με την αντιμετώπιση και την αποτροπή στάσεων και εξεγέρσεων μέσω των Ομάδων Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης ζητεί να συμπεριληφθούν τα μέλη της στους δικαιούχους του επιδόματος ενίσχυσης, όταν αυτό δοθεί και στο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα δεν είναι κυρίως οικονομικό, αλλά πρωτίστως ηθικό.

Αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή των εξωτερικών φρουρών τόσο στην μάχη για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19), όσο και στην καθημερινή προσπάθεια για την διατήρηση την έννομης τάξης και ομαλότητας εντός των φυλακών, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το