ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Πέθανε 44χρονος από εγκεφαλικό 

Τοπικά

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για την απεργία στις 3 Οκτωβρίου

Ελλάδα

Τοπικά

Ο Κ. Χαλέβας προτείνει τη δημιουργία επιτροπής στο ΤΕΕ Μαγνησίας για την ενημέρωση των μηχανικών

Σοβαρά χαρακτηρίζει ο αρχιτέκτων-πολεοδόμος και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα ΥΠΕΚΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας Κ. Χαλέβας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους μηχανικούς με την εφαρμογή του νέου νόμου 4495/2017 περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως είναι σοβαρές οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στον νόμο, που σύντομα πρόκειται να αποκατασταθούν με συμπληρωματικές διευκρινιστικές εγκυκλίους.
Τονίζει επίσης πως είναι θέμα μείζονος σημασίας η δημιουργία άμεσα από το ΤΕΕ Μαγνησίας, επιτροπής η οποία θα δίνει διευκρινήσεις σε απορίες συναδέλφων μηχανικών, όπως λειτουργούσε και στο παρελθόν.
«Με αυτόν τον τρόπο θα ενημερωθούν οι μηχανικοί και θα εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας που θα απευθύνονται στους συναδέλφους μηχανικούς , προκειμένου να τακτοποιήσουν τις όποιες πολεοδομικές παραβάσεις έχουν οι ιδιοκτησίες τους .
Να σημειωθεί ότι η νομιμότητα του κτηρίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να γίνει η ένταξη στην επιδότηση του εξ’ οικονομώ.
Συνεπώς αποτελεί άμεση προτεραιότητα του ΤΕΕ, η δημιουργία της επιτροπής και ταυτόχρονα να προβεί στην υλοποίηση σεμιναρίου ενημέρωσης των συναδέλφων μηχανικών αντιγράφοντας έτσι το παράδειγμα άλλων περιφερειακών ΤΕΕ της Ελλάδος» όπως αναφέρει ο κ. Χαλέβας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το