Τοπικά

Ο “Ιππόκαμπος” επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, για 3η συνεχόμενη χρονιά, έπειτα από πρόσκληση των καθηγητριών του σχολείου Γεράκα Β.  , Παπαποστόλου Β. και Πύργου Κ.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων της Νέας Ελληνικής Γλώσσας με αφορμή σχετική ενότητα για τον κοινωνικό ρατσισμό και της Γερμανικής Γλώσσας Γ΄ Γυμνασίου.

 
Οι εκπρόσωποι του “Ιππόκαμπου” πρόβαλαν στους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και κατανόησαν την ευθύνη όλων μας για την άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα μέλη του «Ιππόκαμπου», η στάση της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι σε γενικές γραμμές αρνητική και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία με οίκτο, απόρριψη και δεν προσπαθούν να συνάψουν σχέσεις μαζί τους.

 
Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ αναπήρων και μη, ενώ ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι διάχυτος.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα αναπηρίας, την προώθηση της αρχής ότι η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, την εμπέδωση στη συνείδηση των παιδιών ότι η αναπηρία είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δημιουργία θετικών στάσεων των παιδιών απέναντι σε αυτά τα θέματα.

 
Μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας ευχαριστούν θερμά το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» για τη θερμή ανταπόκρισή του στην πρόσκληση και για τη συμβολή του στο παιδευτικό τους έργο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το