Τοπικά

Ο Ιγνάτιος για τον κορωνοϊό: «Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού”

Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου  Παντελεήμονος του Ιαματικού και επίκεντρο του εορτασμού ήταν Ιερός Ναός του Ορφανοτροφείου Βόλου.. Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο γεγονός της ασθενείας στην ανθρώπινη ζωή και του επερχόμενου θανάτου: «ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό με αγάπη και δεν θα μπορούσε από την αγάπη του Θεού να προκύψει ο πόνος και η ασθένεια. Ο Θεός του χάρισε την πνοή της αθανασίας και την ελευθερία. Η κακή χρήση της ελευθερίας, η άρνηση της αγάπης του Θεού, είχαν ως τίμημα την φθορά, τον πόνο, την ασθένεια και τον θάνατο. Παρά ταύτα, ο Θεός δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο, αλλά προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και μας έδωσε πάλι την δυνατότητα να κοινωνήσουμε τον Παράδεισο, διερχόμενοι, όμως, μέσα από τον ανθρώπινο βίο του πόνου και της φθοράς…».

Στην συνέχεια, τόνισε ότι «ο Άγιος Παντελεήμων, δεν αρκέστηκε μόνο στην ιατρική επιστήμη, αλλά θεράπευε και τις ψυχές, αναγνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος είναι οντότητα ψυχοσωματική. Και κατόρθωσε, με την πίστη στον Χριστό, να ασκεί την ιατρική αναργύρως και θεράπευε τους ανθρώπους, επιτελώντας θαύματα, διά του Ιησού Χριστού…».

Ακολούθως, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην εμπειρία της πανδημίας, παρατηρώντας ότι πρόκειται για παιδαγωγία του Θεού: «ξεχαστήκαμε μέσα στην δήθεν παντοδυναμία μας και ήρθε ένας αόρατος εχθρός, που άλλαξε τα πάντα. Κι έτσι, αντιληφθήκαμε την μηδαμινότητά μας και δώσαμε όλοι μαζί την μάχη, κάνοντας πολλές και μεγάλες θυσίες, με γνώμονα την αγάπη και το γενικό συμφέρον… Πρέπει, μετά απ’ αυτά, ν’ αντιληφθούμε πόση ανάγκη έχουμε το έλεος του Θεού, ότι χρειαζόμαστε μετάνοια, να καλλιεργήσουμε την πίστη μας, αναγνωρίζοντας ότι η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού…».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το