Τοπικά

Ο Ιατρικός Σύλλογος θα καταθέσει μηνύσεις για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου – Επίθεση Τσάμη σε Σερέτη

Τελεσίγραφο στην διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου έδωσε  σήμερα  ο Ιατρικός Σύλλογος και ανακοίνωσε στον διοικητή κ. Ντόκο ότι θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη για την επισφαλή λειτουργία του ιδρύματος, από την υποστελέχωση σε γιατρούς , νοσηλευτικό προσωπικό και μηχανήματα. Στη  συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου με τον κ. Ντόκο και το επιστημονικό συμβούλιο, ζητήθηκαν εξηγήσεις για ποιον λόγο δεν προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο του Βόλου-παρότι υπήρξε απόλυτη προετοιμασία ακόμα και σε χώρους-τον μοριακό αναλυτή για τις εξετάσεις δειγμάτων κορωνοϊού και ο διοικητής απάντησε ότι υπήρξε απόρριψη από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί.

«Το Νοσοκομείο θέλουν να το εξελίξουν σε Κέντρο Υγείας και δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου κ. Τσάμης τονίζοντας πως ο κ. Ντόκος είναι συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο κ. Τσάμης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη λέγοντας πως αρνείται να απαντήσει για τις αποφάσεις του εις βάρος του Νοσοκομείου σε θεσμικούς εκπροσώπους, αρνείται να υπογράψει τον τοποθέτηση γιατρών , αρνείται τον μοριακό αναλυτή και συμπεριφέρεται ανεπίτρεπτα για δημόσιο λειτουργό με ευθύνη τον τομέα της υγείας. Όπως τόνισε ο κ. Τσάμης, ο κ. Σερέτης για λόγους που ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει στον εαυτό του νομίζει πως είναι μικρός πρωθυπουργός και δεν απαντά σε κανέναν και για τίποτα.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε πως θα υπάρξει δικαστική προσφυγή εναντίον κάθε προσώπου που είναι υπεύθυνο για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και όταν ρωτήθηκε εάν οι μηνύσεις θα κατατεθούν εναντίον του κ. Σερέτη και του κ. Ντόκου απάντησε πως από το Νόμο τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν την ευθύνη. «Το Νοσοκομείο έπρεπε να διαθέτει σύμφωνα με το Νόμο και τον οργανισμό του και έχουμε 92. Όσοι έχουν την ευθύνη, όπως οι βουλευτές και οι θεσμικοί εκπρόσωποι πρέπει να αντιδράσουν με τρόπο δυναμικο και να σταματήσουν τις σελφι και τις φωτογραφίες με την διοίκηση, χωρίς κανένα περιεχόμενο. Τα πράγματα είναι σοβαρά και το Νοσοκομείο ανοχύρωτο. Δεν θα το επιτρέψουμε γιατί ξεπεράστηκαν τα όρια της ανοχής», δήλωσε ο κ. Τσάμης, φωτογραφίζοντας τους βουλευτές της ΝΔ.

“καλώ τον δήμο, την περιφέρεια, τους βουλευτές να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση να μην δημιουργεί ο κ. Σετέρης προβλήματα με την εχθρική του στάση. Βρίσκεται υπό… παρακολούθηση και για ότι συμβεί στο Νοσοκομείο θα έχει την ευθύνη. Ένα χρόνο τώρα έχει γίνει προκήρυξη για 14 γιατρούς και δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη παρότι αυτά τα 14 άτομα θα είναι σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το