Τοπικά

Ο Ι. Αποστολάκης ζητά ανοιχτή συζήτηση για τον Κανονισμό Άρδευσης – Κατηγορεί την δημοτική αρχή Βόλου για μεθοδεύσεις

Εισάγεται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ νέου ο Κανονισμός Άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να ξεπεραστεί η ακύρωση του από το ΣτΕ. Η ακύρωση, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, οφείλεται στο γεγονός ότι είχε εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο  ως κατεπείγον θέμα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Ιάσονας Αποστολάκης τονίζει πως αυτή είναι η προσφιλής τακτική της Δημοτικής Αρχής, που είναι όχι απλά η άρνηση του διαλόγου, αλλά η απαγόρευση της όποιας έκφρασης άποψης από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τους πολίτες.
“Θα περίμενε κανείς, η απόφαση του ΣτΕ να κατανοηθεί σωστά από την Δημοτική Αρχή και να πραγματοποιηθεί επιτέλους ένας ουσιαστικός διάλογος για το θέμα της άρδευσης που αφορά τη ζωή και την εργασία χιλιάδων συμπολιτών μας. Οι δημοκρατικές διαδικασίες όμως είναι ψιλά γράμματα για τους διοικούντες την πόλη. Έτσι, ο κανονισμός άρδευσης εισάγεται κατεπειγόντως ως τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με αυτή τη μεθόδευση χάνεται εκ νέου η ευκαιρία μιας ουσιαστικής συζήτησης και θα επικυρωθεί ένας κανονισμός άρδευσης, ο οποίος μεταξύ άλλων ακατανόητων διατάξεων, υποχρεώνει τους αγρότες του Δήμου:
• Να παρευρίσκονται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο τους από
την έναρξη έως και τη περαίωση της άρδευσης των κτημάτων τους (Να μην μπορούν να αρδεύσουν με προσωπικό)
• Να μην ασκείται στο αρδευόμενο ακίνητο άλλη δραστηριότητα εκτός της αγροτικής (πχ να μην διαθέτουν εκεί κατοικία!!!)
• Να καταθέσουν στην ΔΕΥΑΜΒ αντίγραφο του πρόσφατου Ε9 (Αλήθεια – πέρα του ότι αυτό καταπατεί πλήρως την προστασία των προσωπικών δεδομένων-τι ενδιαφέρει την ΔΕΥΑΜΒ η ακίνητη περιουσία των καταναλωτών)
• Να καταθέσουν φωτοαντίγραφο αποσπάσματος ορθοφωτοχάρτη ακινήτου του Υπουργείου Γεωργίας (στοιχεία ακινήτου με αεροφωτογραφία)!!!
Πρόκειται δηλαδή για ένα κανονισμό άρδευσης ανεφάρμοστο, ο οποίος το μόνο που επιτυγχάνει είναι η απομάκρυνση των πολιτών από την ΔΕΥΑΜΒ.
Ζητούμε την απόσυρση του θέματος από το ΔΣ και το άνοιγμα μιας πλατιάς και ουσιαστικής συζήτησης για το θέμα, ώστε η διαχείριση του δημόσιου αγαθού να πραγματοποιείται από την ΔΕΥΑΜΒ σε συνθήκες συνεργασίας, διαφάνειας και δημοκρατίας.
Η Δημοτική Αρχή, αφού στα προηγούμενα χρόνια επέβαλε ένα εξοντωτικό και άνισο τιμολόγιο άρδευσης στους αγρότες του Δήμου Βόλου, ήρθε προεκλογικά και εμφάνισε ένα τιμολόγιο με ΄΄γαλαντόμες΄΄ αλλά ετεροχρονισμένες μειώσεις, προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι των λογαριασμών εκατοντάδων ευρώ, που ήδη έχει αποστείλει στους αρδευόμενους για τις προηγούμενες χρονιές. Τίποτα όμως δεν διασφαλίζει τους αγρότες με αυτή την Δημοτική Αρχή”, τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το