Τοπικά

Ο Ιάσονας Αποστολάκης κοντά στους κατοίκους του Φυτόκου – Δεσμεύτηκε να δώσει λύσεις στα προβλήματα

Επίσκεψη στο Φυτόκο πραγματοποίησε την Κυριακή ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο». Ο κ. Αποστολάκης περπάτησε στον οικισμό, συνομίλησε με τους κατοίκους και συζήτησε με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτόκου κ. Παναγιώτη Μαστροπαναγιώτη για τα ζητήματα που απασχολούν τον οικισμό.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το οδικό δίκτυο, η ύδρευση και η αποχέτευση, η δημιουργία χώρων πρασίνου-πλατείας και οι συγκοινωνίες. Χρόνια αιτήματα των κατοίκων του Φυτόκου είναι η δημιουργία πλατείας και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα μέχρι το χωριό. Όσον αφορά το αίτημα για δημιουργία πλατείας, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι υπάρχουν ήδη δυο οικόπεδα σε κατάλληλα σημεία. Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν ότι η απουσία συγκοινωνίας οδηγεί τον οικισμό στην απομόνωση, κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αξιοποιώντας, για παράδειγμα, mini bus του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα στους οικισμούς γύρω από το Φυτόκο. Οι πενήντα κάτοικοι του οικισμού «Άγιος Ταξιάρχης», μεταξύ των οποίων και ΑμεΑ, αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μετακίνησή τους, λόγω της κατάστασης του οδικού δικτύου. Αίτημά τους είναι η ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου. Σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού «Κλίμα», όπου δεν φτάνει το δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Επίσης, η αγροτική οδοποιία της γύρω περιοχής έχει ανάγκη συντήρησης και επέκτασης.

Σημαντικό πρόβλημα για το Φυτόκο και τους γύρω οικισμούς αποτελεί, επίσης, η απουσία γιατρού. Μετά από συζήτηση, οι κάτοικοι τόνισαν την ανάγκη ενός επισκέπτη γιατρού, έστω για μια φορά το μήνα, αίτημα που ο κ. Αποστολάκης δεσμεύτηκε να προωθήσει στην ΥΠΕ.
Τέλος, ο κ. Αποστολάκης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της περιφέρειας του Δήμου Βόλου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη σκιά του κέντρου του πολεοδομικού συγκροτήματος. «Η απουσία της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι εμφανής και στο Φυτόκο, ενώ είναι επιβεβλημένη η ανάπτυξη παρεμβάσεων και πολιτικών ενίσχυσης και ανάτασης των χωριών και οικισμών του Δήμου Βόλου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τον κ. Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι: Κυριάκος Ζωγραφάκης, Αγγελική Κατσαλή, Άννα Κουτσελίνη, Στέφανος Λάζος, Μαρίνα Μωραΐτου, Δημήτρης Οικονομίδης, Λευτέρης Τσέκος, Πανταζής Φασουλίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το