Κόσμος

Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι 121 ετών

Ο Χιλιανός Τσελίνο Βιγιανουέβα Γιαραμίλο ή Δον Τσελίνο, όπως είναι γνωστός, είναι, μάλλον, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Παρόλο που το πιστοποιητικό γεννήσεώς του καταστράφηκε σε μια πυρκαγιά που έκαψε το σπίτι του το 1995, η ταυτότητά του -την οποία ανανέωσαν οι αρχές της Χιλής- δίνουν ως ημερομηνία γέννησής του την 25η Ιουλίου 1896.

Η υπεύθυνη μάλιστα του τοπικού ληξιαρχείου μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Guardian δηλώνει ότι σύμφωνα με τα αρχεία της υπηρεσίας ο Τσελίνο είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, 121 ετών.

Ο υπεραιωνόβιος εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια ως αγρότης, στη φάρμα ενός γαιοκτήμονα στην περιοχή Ρίο Μπουένο και σε ηλικία 80 ετών αποσύρθηκε σε μια καλύβα που του παραχώρησε ο γαιοκτήμονας

Κατόπιν μετακόμισε στην παραθαλάσσια πόλη Mεχουίν, όπου πέρασε τα επόμενα χρόνια σε μια καλύβα, με μοναδική πολυτέλεια μια ξυλόσομπα την οποία χρησιμοποιούσε για να ετοιμάζει το φαγητό του. Αυτή η σόμπα οφείλεται για την πυρκαγιά του ’95, από την οποία έχασε σχεδόν όλο του το βιός.

Πλέον, στα 121 του έτη ο Χιλιανός… Μαθουσάλας είναι σχεδόν τυφλός και κωφός, ενώ είναι αδύνατον να κινηθεί χωρίς βοήθεια.

Πάντως το 2011, στα 115α γενέθλιά του, τον επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα, ο οποίος χρησιμοποίησε τον υπεραιωνόβιο άνδρα ως… παράδειγμα για την ποιότητα της δημόσιας υγείας της χώρας!

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το