Αθλητισμός

Ο Γερμανός που ζήτησε συγγνώμη από τον Ελληνα πρωταθλητή Ευρώπης

Tο χρυσό μετάλλιο του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πιγκ πογκ Κάτω 21 ετών έχει αναδείξει τον 19χρονο πρωταθλητή ως μεγάλο πρωταγωνιστή του αθλήματος. Κορυφαία ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης έχουν αναδείξει την επιτυχία του 19χρονου Ελληνα που είναι η τρίτη σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μάλιστα η πρώτη το 2017 και η εφετινή το 2019 έγιναν επί πορτογαλικού εδάφους.

Όμως, το περιστατικό που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας στα γερμανικά ΜΜΕ και τις αναφορές στη Παγκόσμια ομοσπονδία ήταν η συμπεριφορά του φιναλίστ του τελικού Γκέριτ Ένγκεμαν. Ο 20χρονος Γερμανός μετά το τέλος του τελικού αγνόησε επιδεικτικά τον Σγουρόπουλο και χαιρέτησε μόνο τους διαιτητές. Στη συνέχεια πήγε στον πάγκο του και από την οργή του έσπασε και ένα μπαλάκι.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος με το χρυσό μετάλλιο

«Συγγνώμη Γιάννη, δεν θα το ξανακάνω»
«Εκείνη την πρώτη στιγμή ήμουν πάρα πολύ απογοητευμένος. Ήμουν τόσο εκνευρισμένος με τον εαυτό μου που δεν χαιρέτησα τον Γιάννη για τη νίκη του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Γιάννη κι έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας. Αμέσως μετά του έδωσα τα συγχαρητήρια και του ζήτησα και συγνώμη λέγοντάς του ότι δεν πρόκειται να ξανακάνω κάτι ανάλογο», ανέφερε ο Ενγκεμαν σε συνέντευξη του στην παγκόσμια ομοσπονδία, ενώ οι γερμανικές εφημερίδες δημοσίευσαν και τη φωτογραφία που οι δύο αθλητές εικονίζονται σε στιγμές χαλάρωσης.

Όπως και να έχει το τρίτο ευρωπαϊκό μετάλλιο του 19χρονου αθλητή του πινγκ πονγκ από την Ελευσίνα είναι γεγονός, ενώ ο προπονητής του Κώστας Βατσακλής είπε: «Είναι μία τεράστια επιτυχία που πρέπει να αξιοποιήσουμε για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο Γιάννης είναι ένα φαινόμενο και ένα μεγάλο κεφάλαιο για το άθλημα».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το