Κατηγορίες: Πολιτισμός

«Ο γάμος του Καραγκιόζη με την Εξουσία» με …μαέστρο τον Αγάθωνα

Μια μοναδική στο είδος της, μουσική παράσταση-φαρσοκωμωδία με τίτλο «Ο γάμος του Καραγκιόζη με την Εξουσία», έρχεται στο Βόλο από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου. Η παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θα ανέβει στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα.
Ο Καραγκιόζης, με την ξεχωριστή του γλώσσα, καυτηριάζει μικρούς και μεγάλους, επιθεωρεί την σύγχρονη Ελλάδα με τα χαράτσια και την ανεργία, μέσα από μια ιστορία με κυνηγητό, φάρσες, ξύλο και γέλιο. Ξύλο και δολοπλοκίες από όλους εκείνους τους γαμπρούς – κηφήνες, που επιδιώκουν να ξεγελάσουν την Εξουσία για να την παντρευτούν.
Πρόκειται για μεταφορά του θεάτρου σκιών στο θέατρο. Όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών είναι ζωντανοί στη σκηνή. Δεν είναι μπερντές. Στο ρόλο του «Μανέστρου» (μαέστρου) ο αγαπημένος ρεμπέτης ερμηνευτής Αγάθωνας, ο οποίος ερμηνεύει με την ορχήστρα του τα τραγούδια και τη μουσική του έργου πάνω στη σκηνή, βοηθώντας τον Καραγκιόζη στην «κατάκτηση» της «Εξουσίας».
Ο Καραγκιόζης και η παρέα του διεκδικούν την «Εξουσία» με εκπλήξεις και απρόβλεπτα, πολλά ευτράπελα, φάρσες και πολύ κυνηγητό. Μια διαδραστική παράσταση, όπου μεγάλοι και μικροί συμπαραστέκονται ενεργά στην προσπάθεια του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ να πετύχει το σκοπό του. Πρόκειται για διασκευή βασισμένη στο έργο «Λίγο απ’ όλα», γραμμένο από τον καραγκιοζοπαίχτη Α.Μόλα στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Έργο αφιερωμένο στην ελληνική λαϊκή παράδοση και τη μουσική. Στο ρόλο του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ο Στέλιος Αμανατίδης, με δεκάδες χρόνια εμπειρίας στο συγκεκριμένο είδος. Το θέατρο Άρμα έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες παραστάσεις με την ενσάρκωση του Καραγκιόζη στο θέατρο, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (μέχρι την Αυστραλία).
Στην παράσταση μπορούν να συμμετέχουν οι θεατές, βοηθώντας τον Καραγκιόζη να ολοκληρώσει το έργο του στο σαράι και ακόμη ερμηνεύοντας ένα μικρό ρόλο, αρκεί να το πουν στον ίδιο τον Καραγκιόζη πριν από την παράσταση.
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Στέλιος Αμανατίδης, Σκηνικά-κουστούμια: Σάκης Μαρκόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Αγάθωνας. Ερμηνεία τραγουδιών: Αγάθωνας και η ορχήστρα του. Φωτισμοί: Σάκης Παπαδόπουλος.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί : Στέλιος Αμανατίδης, Σταύρος Παρχαρίδης, Κώστας Μόνας, Κυριάκος Κατέχης, Στέλιος Σταυρίδης, Κώστας Ακριτίδης, Ζάκης Χουρμουζιάδης. Στο ρόλο της εξουσίας η Ιωάννα Τζαφέρη.
Γενική είσοδος της παράστασης 8 ευρώ. Πληροφορίες –προπώληση εισιτηρίων: Λύκειο των Ελληνίδων (2421033938), Δίαυλος (2421025363) και Ρικοκό (2421023631-Σπυρίδη 35). Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης η παράσταση θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα στις 7.30 μ.μ.
.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν…

28 Μαρτίου 2024

Προέβλεψαν οι Simpsons (και) την κατάρρευσης της γέφυρας της Βαλτιμόρης;

Μέχρι και την κατάρρευση της γέφυρα της Βαλτιμόρης είχαν προβλέψει οι Simpsons, υποστηρίζει χρήστης του…

28 Μαρτίου 2024

Την Παρασκευή η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού: Αύξηση μεγαλύτερη του 6% – Μικτές αποδοχές μεταξύ 830 – 840 ευρώ

Κλείδωσε και ανακοινώνεται αύριο, Παρασκευή από τον πρωθυπουργό ο νέος κατώτατος μισθός ο οποίος και…

28 Μαρτίου 2024

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη – Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Φαίνεται πως πέρα από τα φυσικά εμπόδια, τα κυκλώματα και βίαιους πολλές φορές συνοριακούς φρουρούς…

28 Μαρτίου 2024

Πάνω από 1 δισ. «σήκωσαν» οι Έλληνες από τις καταθέσεις τον Φεβρουάριο

Νέα μείωση 1,068 δισ. ευρώ σημείωσαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Φεβρουάριο (μείωση 5,2…

28 Μαρτίου 2024

Καναδάς: Αγωγές από σχολεία κατά Facebook, Snapchat, TikTok – Τους κατηγορούν για διατάραξη της μάθησης

Έλλειψη προσοχής, κενά στη μάθηση και αυξανόμενη κατάθλιψη μεταξύ των μαθητών: Σχολεία του Καναδά προσέφυγαν…

28 Μαρτίου 2024