Τοπικά

Ο Γ. Σούρλας για την καταδίκη της καθαρίστριας από τον Βόλο

Ο πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας παρεμβαίνει με δήλωσή του στο θέμα της καθαρίστριας από τον Βόλο που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού.

Ειδικότερα, ο κ. Σούρλας χαρακτηρίζει αξιέπαινη την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, για την παρέμβασή της στην υπόθεση της καθαρίστριας, που καταδικάστηκε με την εξοντωτική ποινή της κάθειρξης των 10 ετών.
Ποινή, που εξόργισε όχι μόνο όσους γνωρίζουν στον Βόλο τους αγώνες επιβίωσης της οικογένειάς της – όπως τονίζει – αλλά και την κοινή γνώμη που είδε δικαστές να εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε μια φτωχή εργαζόμενη. Εξόργισε, ακόμη και τους πιο αυστηρούς υποστηρικτές της επιβολής ποινών σε παραβάτες του νόμου.
“Επιβάλλεται, οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης να είναι προσηλωμένοι στο καθήκον, αλλά ταυτόχρονα να διακρίνονται και από κοινωνική ευαισθησία, όπως η κα. Δημητρίου, που είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στον Άρειο Πάγο, όπου έθεσα υπόψη της το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλα θέματα ανθρωπιστικής και κοινωνικής φύσης”, καταλήγει ο κ. Σούρλας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το