ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τον Ζορμπά…

Οι εικόνες της ημέρας

Σουρεάλ

Παραπολιτικά

Διπλά ψηφοδέλτια της ΝΔ

Παραπολιτικά

Φόροι…

Παραπολιτικά

Ανάγκη για νοσηλευτές

Παραπολιτικά

Μάχες για τις θέσεις

Παραπολιτικά

Τοπικά

Ο Γ. Πετράκος παρέδωσε στον Ζ. Μαμούρη- Οι δηλώσεις του νέου πρύτανη

Την συνέχιση της θετικής πορείας που σηματοδότησε η απερχόμενη πρυτανική Αρχή θέτει ως στόχο της η νέα, υπό τον πρύτανη κ. Ζήση Μαμούρη, όπως τονίστηκε κατά την σημερινή επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πρυτανείας του κτιρίου Παπαστράτου. Ο απερχόμενος Πρύτανης, καθηγητής Γεώργιος Πετράκος ευχήθηκε καλή επιτυχία, παρουσίασε συνοπτικά τον απολογισμό του έργου της τετραετίας 2014-2018 και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της νέας Πρυτανείας. Ο νέος Πρύτανης, καθηγητής Ζήσης Μαμούρης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Πετράκο για το έργο της προηγούμενης διοίκησης και αναφέρθηκε στα κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη νέα περίοδο. «Είναι μεγάλη η τιμή και η ευθύνη που αναλαμβάνω γιατί η απερχόμενη πρυτανική Αρχή έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά» τόνισε – μεταξύ άλλων ο κ. Μαμούρης, προσθέτοντας ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό, ώστε να συνεχιστεί η πορεία αυτή και αν γίνεται να βελτιωθεί. Το πρώτο μέλημα της νέας πρυτανείας, όπως είπε, θα είναι η σύνταξη του σχεδίου δράσης της επόμενης τετραετίας, το οποίο θα κινηθεί στους ίδιους σχεδόν άξονες με αυτούς της προηγούμενης. Επίσης, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητας σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση του Ιδρύματος, την ακαδημαϊκή ανάπτυξη και την οργάνωση του Πανεπιστημίου, ιδιαίτερα μετά και την συγχώνευση σχολών από το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι τα όποια προβλήματα προκύψουν από τη διαδικασία αυτή θα επιλυθούν. Όπως δήλωσε ο νέος πρύτανης, βαρύτητα θα δοθεί ακόμη, στους τομείς των υποδομών και του εξοπλισμού, καθώς και στις διεθνείς σχέσεις του Πανεπιστημίου με άλλους φορείς, ενώ θα συνεχιστεί η προσπάθεια εξωστρέφειας και παροχής υπηρεσιών προς την κοινωνία.

Ειδικότερα για την συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα δύο ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Μαμούρης δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία νέα πληροφόρηση. Αυτό που είναι γνωστό – μέχρι τώρα – είναι πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί το επόμενο δεκαήμερο και ελπίζει πως το τελικό κείμενο δεν θα απέχει πολύ από τις θέσεις που ήδη έχει καταθέσει το Πανεπιστήμιο.

Παρατήρησε βέβαια, ότι προτάσεις κατέθεσαν αντίστοιχα και τα άλλα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι οποίες μάλιστα, σε κάποια σημεία, είναι τελείως αντίθετες με αυτές του Π.Θ.

«Όπως και να’χει, τον τελικό λόγο έχει το Υπουργείο και ελπίζουμε, στις αποφάσεις του να λάβει υπόψη αποκλειστικά ακαδημαϊκά κριτήρια» τόνισε ο νέος πρύτανης, συμπληρώνοντας ότι το Π.Θ. παραμένει σταθερό στις θέσεις του για διατήρηση της έδρας της Γεωπονικής Σχολής στο Βόλο και ίδρυση της έδρας της Οικονομικής Σχολής στο Βόλο επίσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το