Τοπικά

Ο Γ. Πατούλης στο Βόλο για τα εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης Υγείας

Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, ο Δήμος Βόλου προχωρά στη λειτουργία Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ). Τα εγκαίνια θα γίνουν την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαύλου (Τοπάλη 14) όπου και θα λειτουργεί η νέα δομή, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεώργιου Πατούλη

Η σύσταση και λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας δεν αφορά απλά το σύνολο των υπηρεσιών και προγραμμάτων της παραδοσιακά καλούμενης ανοικτής ή εξωνοσοκομειακής φροντίδας, αλλά περιλαμβάνει ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας την διασύνδεση υπηρεσιών πρόληψης, προαγωγής της υγείας και κοινωνικής φροντίδας.
Υπηρεσίες ΚΕΠ Υγείας

• Ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση για την πρόληψη των νοσημάτων
• Προσανατολισμός και ενημέρωση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας ανάλογα με τα προσωπικά προβλήματα υγείας που αναφέρονται
• Οργάνωση προγραμμάτων μαζικού ελέγχου υγιών πολιτών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για διάφορα επικίνδυνα για τη ζωή νοσήματα (προσυμπτωματικός έλεγχος)

Ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί με το ΚΕΠ Υγείας ή να επισκέπτεται τους χώρους του και να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας. Επίσης θα έχει την δυνατότητα:

• Εφόσον το επιθυμεί θα δημιουργείται ένας ιατρικός φάκελος με τις προληπτικές του εξετάσεις.

• Το προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας θα προμηθεύει στο δημότη μια λίστα με τους παρόχους ιατρούς και τα διαγνωστικά εργαστήρια. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη και για τους Ανασφάλιστους.

• Θα δημιουργηθεί δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.

• Οι πάροχοι ιατροί αλλά και ο ίδιος ο δημότης μπορεί να ενημερώνει τον ιατρικό του φάκελο μέσω των ΚΕΠ Υγείας.

• Ο δημότης που έχει ιατρικό φάκελο στα ΚΕΠ Υγείας μέσω ειδικού λογαριασμού θα ενημερώνεται για την ημερομηνία που πρέπει να επαναλάβει τις προληπτικές εξετάσεις του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το