Τοπικά

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας στο Βόλο για την παρέλαση

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής θα εκπροσωπήσει αύριο την κυβέρνηση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στην παραλία του Βόλου. Στην παρέλαση θα συμμετέχουν 22 πολιτιστικοί σύλλογοι, 20 δημοτικά σχολεία, οκτώ γυμνάσια, οκτώ λύκεια, τέσσερα σώματα προσκόπων καθώς και στρατιωτικά τμήματα.
Σήμερα, παραμονή της εθνικής επετείου, οι μαθητές τίμησαν τους αγωνιστές με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, ενώ νωρίτερα εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.
Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της εκδήλωσης η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις αποτελούν αφορμή για να αποκτήσουμε ιστορική αυτογνωσία και να αναπτύξουμε ενοποιητικούς δεσμούς με το παρελθόν.
Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Δοδοντσάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι σημερινοί Έλληνες κάνουν το καθήκον τους, όπως οι πρόγονοί τους, απέναντι στην πατρίδα. “Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους μαθητές μας είναι να είναι πάντα έτοιμοι να πουν το μεγάλο ΟΧΙ, όταν κι αν υπάρχει αναγκαιότητα στο μέλλον”, σημείωσε από την πλευρά της η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Θεοδώρα Μητσιάνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το