Τοπικά

Ο γ.γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης στο Βόλο “για το σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας”

DSC07565

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο οικονομολόγος-αναλυτής και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης καθώς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση, με τίτλο «Νικάμε τον φόβο, έχουμε τη λύση»,που διοργανώνει ο Τομέας Θεσσαλίας του Μετώπου, σήμερα στις 6 μ.μ., στο κτίριο του ΤΕΕ Μαγνησίας.
Ο κ. Καζάκης ανέφερε ότι η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ για να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο προκειμένου να καταλάβει ότι δεν είναι όλα μαύρα και ότι πρέπει να δράσει πριν καταστραφούν όλα. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει χάος στη χώρα, αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι πριν έρθει η καταστροφή» δήλωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν λύσεις για την γρήγορη ανάκαμψη της χώρας.
Όπως εξήγησε ο οικονομολόγος, για να έρθει η ανάκαμψη υπάρχουν προϋποθέσεις όπως να ακολουθήσει η διαγραφή στο σύνολο του χρέους καθώς είναι παράνομο από κάθε άποψη. Παράλληλα, πρέπει να δοθούν άμεσα χρήματα στον κόσμο και ειδικά στα χαμηλά οικονομικά στρώματα, όπως είχε γίνει παλιά στην Αυστραλία. Έτσι, σύμφωνα με τον κ.Καζάκη, αν βρεθεί τρόπος να παρακάμψουμε τις τράπεζες και πιστωθούν χρήματα ύψους 5 ή 6 δις ευρώ απευθείας σε όσους είναι στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχειας, τότε αυτό το ποσό θα διοχετευθεί άμεσα στην αγορά καθώς ο πληθυσμός θα θέλει να εξασφαλίσει τις βιοποριστικές ανάγκες του. Σε βάθος ενός χρόνου τα χρήματα αυτά θα έχουν πολλαπλασιάσει την αύξηση στην αγορά στα 15 δις ευρώ χωρίς να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα πληθωρισμού και με τη δημιουργία ενός πλαισίου παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Ο κ. Καζάκης τόνισε βέβαια πως για να έρθει η ανάκαμψη πρέπει το σχέδιο αυτό να εκπονηθεί από ανθρώπους που δεν δηλώνουν απλώς αντιμνημονιακοί. «Πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να γίνουν εκλογές και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις από δυνάμεις που μπορούν να το κάνουν» πρόσθεσε ο κ. Καζάκης σημειώνοντας ότι αν το ΕΠΑΜ καταφέρει να μπει στο Κοινοβούλιο, ακόμα και με μικρή δύναμη, θα ακουστεί γρήγορα αυτή η πρόταση ενώ εκτός βουλής στόχος του ΕΠΑΜ είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα για να πιέσει την υπάρχουσα κατάσταση χωρίς δογματισμούς.
Αναφορικά με το προσφυγικό, ο κ. Καζάκης ανέφερε ότι, λόγω της μη σωστής διαχείρισης του, είναι πιθανό να οδηγήσει ακόμη και σε έκρυθμες καταστάσεις, όπως εσωτερικές εντάσεις, και τόνισε ότι ο όρος πρόσφυγας σημαίνει να δίνει το κράτος φιλοξενίας χαρτιά στον κόσμο για να μπορεί να πάει στη συνέχεια σε άλλη χώρα. «Τους κρατούν σε αναμονή με το να μην τους δίνουν χαρτιά για να μπορούν να κλείνουν τα σύνορα» είπε χαρακτηριστικά και συνέδεσε το προσφυγικό με τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα, δηλώνοντας αντίθετος, καθώς θα υπάρχουν συνθήκες δουλείας, επίβλεψη αστυνομίας και άλλο φορολογικό σύστημα από αυτό της χώρας. «Στο εξωτερικό φέρνουν μετανάστες στις οικονομικές ζώνες και τους χρησιμοποιούν όπως θέλουν. Μπορεί να κάνουν κάτι παρόμοιο και εδώ καθώς έχουν τόσα κέντρα κράτησης» .

Επίσης ο κ. Καζάκης δήλωσε πως στο ΕΠΑΜ είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ομάδα ενώ έχει γίνει προεκλογικά συζήτηση με τη ΛΑΕ. Στη σημερινή συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν επίσης τα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΕΠΑΜ Θέμης Συμβουλόπουλος και Λάμπρος Μπακόλας και ο Γιώργος Λέτσιος που έχει αναλάβει τον συντονιστικό τομέα Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το