Τοπικά

Ο Γ. Αναστασίου για το επεισόδιο απουσίας οδηγού ασθενοφόρου από βάρδια Κ. Υ. Βελεστίνου

Σε δήλωση του το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αναστασίου αναφέρει: «Μετά και το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) επεισόδιο απουσίας οδηγού ασθενοφόρου από τη βάρδια του Κ.Υ. Βελεστίνου και τη μεταφορά ασθενούς με το ΙΧ του ιερέα των Καναλίων, είναι σαφές πως οι επικουρικοί οδηγοί ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας, έπρεπε να έχουν προσληφθεί ήδη «από χθες»…
Όλοι μας, ωστόσο, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι το πρόβλημα δεν επιλύεται με εμβαλωματικές λύσεις εποχικών προσλήψεων οι οποίες δεν γίνονται στον χρόνο που πρέπει και δεν αφορούν στο σύνολο των Κ.Υ του Νομού μας και κυρίως το σύνολο του χρόνου – όχι δηλαδή, μόνον την τουριστική περίοδο που διπλασιάζεται λόγω τουρισμού ο πληθυσμός. Οι μόνιμοι κάτοικοι της περιφέρειας και των νησιών του Νομού Μαγνησίας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι.
Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα ανασφάλειας που επικρατεί χρόνια. Ή θα προσληφθούν οδηγοί ασθενοφόρων για όλες τις βάρδιες σε όλα τα Κ.Υ του νομού, που σημαίνει τουλάχιστον 5 οδηγοί σε 7 Κ.Υ για να καλύπτονται όλες οι βάρδιες, δηλαδή 35 οδηγοί με οργανικές θέσεις είτε ως ΕΚΑΒ είτε ως 5η ΥΠΕ ή θα βρεθεί μια άλλου τύπου λύση αξιοπρέπειας και ασφάλειας για τους πολίτες των περιφερειακών Δήμων και των νησιών του Νομού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το