Τοπικά

Ο Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας επιμένει πως δεν υπάρχει τοξική μόλυνση στη λίμνη

Ο Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας επιτίθεται στην καθηγήτρια του Αριστοτέλειου κ. Μαρία Μουστάκα που υποστηρίζει πως η Κάρλα είναι τοξική και κανείς  δεν ενδιαφέρεται . Ο Φορέας υποστηρίζει πως τα ευρήματα είναι αρνητικά αλλά αναμένονται παρασιτολογικοί έλεγχοι ενώ τονίζει πως η καθηγήτρια δεν έλαβε άδεια ελέγχων στη λίμνη.
“Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο περιστατικό νεκρών ψαριών στην Κάρλα ο Φορέας  ενημερώνει ότι:
1. Δεν έχει ζητηθεί άδεια δειγματοληψίας από τον Φορέα Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε. – όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία- δεν έχει γνωστοποιηθεί τίποτε σχετικό με το/τα σημεία λήψης δειγμάτων, σχετικό πρωτόκολλο, αριθμός δειγμάτων κ.λ.π. Δεν έχει προηγηθεί ούτε άτυπη ενημέρωση προς τον ΦΔ. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα σχόλιο επί της αξιολόγησης των ευρημάτων.
2. Παρελήφθη χθές (30-1-2018) τμήμα των αποτελεσμάτων από τις εργαστηριακές αναλύσεις που διεκπεραίωσε το Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων οργανισμών, Δ/νση Κτηνιατρικού Ελέγχου Αθηνών, Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων. Διαπιστώθηκαν αρνητικά ευρήματα ως προς τον μακροσκοπικό, μικροβιολογικό, ιολογικό, μοριακό έλεγχο. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση του παρασιτολογικού ελέγχου”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το