Τοπικά

Ο Φορέας Διαχείρισης Α΄ ΒΕΠΕ Βόλου καλεί τις επιχειρήσεις να τηρήσουν τα μέτρα πυροπροστασίας

Επιστολή προς τις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής έστειλε ο Φορέας Διαχείρισης “Α’ ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.”  ανακοινώνοντας πως ενόψει της θερινής περιόδου τη Δευτέρα 22 Μαΐου θα προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών αποψίλωσης της ανεπιθύμητης βλάστησης και καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Φορέας «Στα πλαίσια της ασφάλειας και της αποφυγής ατυχημάτων κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για αυξημένη προσοχή κατά της κίνησής σας στο οδικό δίκτυο της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου».
Παράλληλα επισημαίνει τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για:
• αποψίλωση των ακάλυπτων χώρων του οικοπέδου σας και περιμετρικά αυτού (πεζοδρόμια)
• σε άμεσο καθαρισμό των χώρων και απομάκρυνση των εύφλεκτων πρώτων υλών, προϊόντων ή και άχρηστων υλικών τοποθετημένα στους προαύλιους χώρους
• έλεγχο της καλής λειτουργίας των μέσων πυρασφάλειας του εργοστασίου σας.
• δημιουργία ζωνών ασφαλείας γύρω από τις εγκαταστάσεις σας όπου αυτό απαιτείται.

Ο Φορέας τονίζει επίσης πως βάσει του άρθρου 22 του Κανονισμού Λειτουργίας σχετικά με τις κλειστές μονάδες, ‘’οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να λαμβάνουν με δαπάνες τους μέτρα προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος μετά την οριστική παύση λειτουργίας των εγκαταστάσεων της. Σε περίπτωση που προκληθεί κίνδυνος περιβαλλοντικής ζημιάς ή απειλείται η ασφάλεια από κλειστές μονάδες ο Φορέας Διαχείρισης ενημερώνει την εγκατεστημένη επιχείρηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Σε περίπτωση αδράνειας της τελευταίας ο Φορέας δικαιούται να λάβει εκείνος τα κατάλληλα μέτρα επιρρίπτοντας στη συνέχεια τη δαπάνη στην εγκατεστημένη επιχείρηση. ‘’
Παρακαλούμε όπως ολοκληρώσετε τις εργασίες σας μέχρι τέλη Μαΐου για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς. Σημειώνουμε ότι η καύση υλικών απαγορεύεται.
Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό πυρασφάλειας της επιχείρησης σας και ότι ο γενικός αριθμός κλήσης της Π.Υ. είναι ο 199».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το