Ελλάδα

Ο Φίλης επιμένει: Δεν καταργούνται τα ολοήμερα, αναβαθμίζονται (video)

filis-708_28

Επιμένει – παρά την κατακραυγή της αντιπολίτευσης – ο υπ. Παιδείας Νίκος Φίλης ότι το ολοήμερο σχολείο όχι μόνο δεν καταργείται, «αλλά αναβαθμίζεται και επεκτείνεται»,

Ο υπ.Παιδειας ζήτησε να κάνει παρέμβαση στο Mega, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αλλαγές που προωθεί. «Το ολοήμερο σχολείο αλλάζει επί τα βελτίω. Επεκτείνεται με ειδικότητες, με πλούσιο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, γιατί τώρα μόνο το 1/3 των δημοτικών σχολείων είχε ειδικότητες όπως είναι η πληροφορική», δήλωσε ο Ν. Φίλης.

«Ολα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι σε μερικά αστικά κέντρα, σε 5.000 σχολεία και όχι σε 1.300 σχολεία, θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν και Αγγλικά και Πληροφορική και Θέατρο και Μουσική και Γυμναστική. Όλα. Και όχι μόνο μερικά σχολεία», προσέθεσε.

Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων είπε : «Εμείς λέμε ότι όλα τα σχολεία θα τελειώνουν στις 13:15 και μετά τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν στο ολοήμερο. Άρα ούτε το ολοήμερο καταργείται, και θα έχουμε έναν τύπο ενιαίου σχολείου».

Από την άλλη πλευρά, αναφορικά με την έναρξη των δημοτικών σχολείων μία ώρα αργότερα, ο κ. Φίλης ανέφερε πως δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά από τις 7:15 το πρωί «υπήρχε σε λίγα σχολεία και για λίγες περιπτώσεις μαθητών», τονίζοντας ότι εκείνη την ώρα δεν γίνονταν μαθήματα.

«Το δημοτικό σχολείο δεν είναι βρεφονηπιακός σταθμός, ούτε παρκάρισμα», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας πάλι πως τα παιδιά θα μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο «γιατί θα υπάρχει, αναβαθμισμένο».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το