Τοπικά

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος δίπλα στους πρόσφυγες- Κινητοποίηση από το Στέκι Αλληλεγγύης

 farmakeia

Οι Φαρμακοποιοί της Μαγνησίας άμεσα ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη κάλυψης των αναγκών των προσφύγων της περιοχής μας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικο υλικό . Το Σάββατο το πρωί αντιπροσωπία του Διοικητικού Συλλόγου Μαγνησίας μετέφερε στην διευθύνουσα του Κέντρου Υγείας Αλμυρού τα πρώτα δέματα που συγκέντρωσαν με φάρμακα ,επιδερμικό και παραφαρμακευτικο υλικό καθώς και με συμπληρώματα διατροφής  για την άμεση κάλυψη των αναγκών των προσφύγων συνανθρώπων μας κυρίως υλικό που αφορά τις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες . Στις επόμενες ημέρες και σε συνεργασία και  με τους υπόλοιπους υγειονομικούς φορείς {Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο } θα επακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσουμε  ηθικά και υλικά τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες. Οι στιγμές που περάν είναι δραματικές , προσπαθώντας να φτάσουν στην άλλη άκρη της χωράς μας στα σύνορα. Οι ευθύνες των μεγάλων δυνάμεων που δημιουργούν με τις πολιτικές τους , πρόσφυγες και μετανάστες είναι τεράστιες . Εμείς όλοι οι φορείς του νομού μας ακόμη μια φορά θα αποδείξουμε πόσο πολύ ευαίσθητοι είμαστε σε τέτοιου είδους δράματα , και θα προσφέρουμε ότι μπορούμε στους πάσχοντες συνανθρώπους , πρόσφυγες .”

Το Στέκι

 Στο Στέκι “Αλληλεγγύη για όλους” συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βρεφικά και παιδικά γάλατα ,γάλατα μακράς διαρκείας παιδικές τροφές σε βαζάκια, κρέμες βρεφικές, σοκολάτες, μπισκότα, ξηρά τροφή,είδη προσωπικής υγιεινής ( πάνες βρεφικές, σερβιέτες, μωρομάντηλα, αντισηπτικά μαντιλάκια). Καθώς και φάρμακα ( αντιπυρετικά, αντιβιώσεις, παυσίπονα) . Η συλλογή θα γίνεται στο χώρο του Στεκιού, Μαγνησίας 6 με Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία πρωινά 11 με 1 και απογεύματα 6-8 καθημερινά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 91440 καθώς και στα συνεργαζόμενα Μάρκετ της περιοχής.

Η κατάσταση όπως εξελίσσεται είναι τραγική. Πρέπει να πιέσουμε όσο μπορούμε, με όποιον τρόπο μπορούμε για να βρεθεί μια λύση για τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας. Είναι τόσο κρίμα. Τόσο άδικο. Η ζωή τους βρίσκεται σε αναμονή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το