Τοπικά

Ο επικεφαλής του “Ποταμιού” Απ. Παπαδούλης σε Επιμελητήριο και Λιμάνι

PAPADOYLHS

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα,  ο υποψήφιος βουλευτής, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Μαγνησίας, του Ποταμιού, κ. Απόστολος Παπαδούλης.

Ο κ. Παπαδούλης συναντήθηκε και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη και τον πρόεδρο της ΟΛΒ Α. Ε. κ. Ιωάννη Πρίγκο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης παρέδωσε στον υποψήφιο βουλευτή υπόμνημα στο οποίο αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς και οι λύσεις που προτείνονται. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι από την επιβολή των capital controls το τελευταίο τρίμηνο, στην αγορά του Βόλου έχουν γίνει 108 διαγραφές ενεργών επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπαδούλης τόνισε πως φιλοδοξία του είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και σημείωσε στην ανάγκη του καλού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις για να επιβιώσουν.

Είναι αναγκαία, είπε, η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, η καλή λειτουργία του συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης, το ύψος των φορολογικών συντελεστών, και το εύρος της φορολογητέας ύλης, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, ως πτυχές υπονόμευσης της ανταγωνιστικότητας, η αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα, καθώς και το κατά πόσο η γραφειοκρατία ανταποκρίνεται ή όχι στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, αναφέρθηκε, επίσης, στην κατάσταση των βιομηχανιών της περιοχής, σημειώνοντας πως υπάρχουν επιχειρήσεις που «δεν ξέρουν εάν θα ανοίξουν ξανά».

Στον ΟΛΒ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον ΟΛΒ, ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ι. Πρίγκος ανέφερε στον κ. Παπαδούλη, τα θέματα που απασχολούν σήμερα το λιμάνι του Βόλου και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κάνει η Διοίκηση, για την ανάπυξή του.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα της κρουαζιέρας και τις δυνατότητες που αυτή δημιουργεί για την περιοχή της Μαγνησίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, επεσήμανε στον πρόεδρο του ΟΛΒ, ότι έχει επανειλημμένα καταθέσει προτάσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και σημείωσε πως τα οφέλη μπορούν να είναι πολλά.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως είναι δυνατόν να βελτιωθούν οι προϋποθέσεις για την αύξηση του εισοδήματος της αγοράς και την διατήρηση θέσεων εργασίας στο εμπόριο, στην εστίαση και στις μεταφορές.

Παράλληλα, είπε, δημιουργούνται συνθήκες για την αύξηση των εισοδημάτων του Δήμου από τέλη και αναδεικνύεται, ολοκληρωμένα, η τουριστική ταυτότητα της περιοχής, η οποία σήμερα είναι κατακερματισμένη.

Ο κ. Απ. Παπαδούλης, τόνισε τέλος, πως πρόθεσή του είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη του λιμανιού, με τρόπο ώστε να γίνει βασικός οικονομικός μοχλός της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το