Αθλητισμός

Ο ΕΟΣ Βόλου έκοψε την πίτα και τίμησε τους αθλητές που διακρίθηκαν το 2022

Ενενήντα τρία χρόνια γεμάτα επιτυχίες συμπληρώνει φέτος ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου. Ο ιστορικός σύλλογος έκοψε την πίτα του σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, ενώ βραβεύτηκαν οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν μέσα στο 2022.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Παρκ» και η αίθουσα γέμισε από κόσμο. Διοίκηση, προπονητές, αθλητές, γονείς, φίλοι του ΕΟΣ Βόλου και επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν εκεί για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, διατηρώντας ζωντανό τον σύλλογο που φέτος γίνεται 93 ετών.

Σε ρόλο οικοδεσπότη ο πρόεδρος, Ηλίας Μήλιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μίλησε για τον δρόμο των επιτυχιών στον οποίο βαδίζει ο ΕΟΣ Βόλου.

«Θα αναφερθώ στην ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του συλλόγου, στον οποίο αθλούνται πάνω από 200 παιδιά που ανακαλύπτουν ότι η θέληση, η προσπάθεια, η επιμονή, η υπομονή, η πειθαρχία, η διαχείριση της νίκης, της ήττας, της απογοήτευσης, της χαράς, της συνεργασίας, οδηγούν στη διαμόρφωση όχι μόνο της συμπεριφοράς τους ως αθλητές, αλλά της εν γένει στάσης τους απέναντι στη ζωή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες αθλητών, αθλητριών και προπονητών.

Επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, και να σας ευχηθώ, προσωπικά και εκ μέρους των μελών του  Διοικητικού Συμβουλίου, να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος, με υγεία, οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία, τόσο σε σας που βρίσκεστε εδώ, όσο και σε όλα τα μέλη του σωματείου μας. Αφιερώνω το κομμάτι της πίτας μου, στους αθλητές που «ανέχονται» όλα αυτά τα χρόνια την πίεση των σκληρών προπονήσεων καθώς το άθλημα της χιονοδρομίας και αναρρίχησης είναι ατομικό και πρέπει να περάσει η δύναμη μέσα από την ψυχή τους για να μπορέσουν να κερδίσουν τον αντίπαλο.

Ο ΕΟΣ Βόλου το 2022 που πέρασε, ενδυνάμωσε τη συνεργασία του με διάφορους φορείς που εμπλέκονται στις αθλητικές δραστηριότητες. Στάθηκε δίπλα στις αναθέτουσες αρχές ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες και συμβουλές, προχώρησε στην αναγνώριση του αθλήματος στην ΓΓΑ του ορειβατικού σκι» τόνισε ο κ. Μήλιος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη νέα χρονιά:

«Το 2023, θα είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, καθώς ο πήχης έχει μπει πλέον ψηλά. Ζητούμενο για εμάς είναι να φέρουμε εις πέρας τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό, ξετυλίγοντας εύρος των δραστηριοτήτων μας, για μια δημιουργική πορεία».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους στάθηκαν στο πλευρό του συλλόγου: «Το Σωματείο μας ευχαριστεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας την Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόλου, τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και την Κενταύρων Όρος που συμβάλουν με κάθε τρόπο στην προώθηση του αθλήματος μας. Ευχαριστεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την προβολή του Σωματείου και του αθλήματος μας, χορηγούς και δωροθέτες όπου με την οικονομική ενίσχυση τους, συμβάλουν στην προώθηση των αθλητικών σκοπών μας, τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και έδωσε ένα δυνατό «παρών» στις εκδηλώσεις του σωματείου μας, καθώς και όλους όσοι μας βοηθούν, στηρίζουν και δίνουν πάντα το «παρών» με οποιοδήποτε τρόπο στο έργο μας.

Δεσμευόμαστε πως δεν επαναπαυόμαστε αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να πετύχουμε την τόνωση, ώστε να καταξιωθεί και στην συνείδηση των αυριανών αθλητών και τον νέων παιδιών το άθλημα της χιονοδρομίας-αναρρίχησης, της πεζοπορίας. Αυτός ο στόχος αποτελεί  προτεραιότητα μας και για την νέα χρονιά».
Από τη θέση του προέδρου του ΕΟΣ Βόλου, θέλω να εκφράσω για μία ακόμα χρονιά τις ευχαριστίες του σωματείου στους βασικούς χορηγούς μας, τους αδελφούς Ασβεστά Δημήτρη και Κώστα, Αγιώτη Απόστολο Ευαγγέλου Δημ. «Ιατρική Απεικόνιση», Κοζαδινό Αντώνη, Καμπίλη Αλέξανδρο, Καυκά Κωνσταντίνο, Μπασματζίδη Νικόλαο, Νταϊφά Νικόλαο, Γληγώρη Φώντα και τον νομικό μας σύμβολο Καλτσογιάννη Γεώργιο και ξεχωριστά τα νιάτα που πυκνώνουν τις γραμμές του συλλόγου μας.

Τελειώνοντας την αναφορά μου επιθυμώ να ευχαριστήσω έναν-έναν και όλους μαζί τους συνεργάτες μου στο ΔΣ για την επιμονή και την υπομονή τους, καθώς και τα στελέχη των τεχνικών επιτροπών, τους αθλητές και αθλήτριες όλων των τμημάτων και τους άξιους  προπονητές τους, καθώς και τους γονείς των αθλητών και τους γονείς των παιδιών του φυτωρίου».

Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος εξήρε το έργο του ΕΟΣ Βόλου, μίλησε για την άριστη συνεργασία του Δήμου Βόλου με το σωματείο και ευχήθηκε ακόμη περισσότερες διακρίσεις το 2023.

Οι βραβεύσεις
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν το 2022. Στα αλπικά αθλήματα τιμήθηκαν οι Βασίλης Ασβεστάς, που στέφθηκε χρυσός πανελληνιονίκης στα αγωνίσματα γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης και τεχνικής κατάβασης, Απόστολος Βουγιούκας χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, Μαρίνα Γκουντουρά πρώτη θέση στο Πανελλήνιο στην τεχνική κατάβαση, Ευρυδίκη Δημητρώφ χρυσό στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, Μαρινίτα Καλτσογιάννη χρυσό στην τεχνική κατάβαση, Απόστολος Λέτσιος χρυσό στην τεχνική κατάβαση και η Μαρία-Ελένη Τσιόβολου, που στέφθηκε χρυσή πανελληνιονίκης ενώ συμμετείχε και στους 24ους Χειμερινούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Στην αναρρίχηση βραβεύτηκαν οι Νίκος Μιχαηλίδης, που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο και αργυρό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και ο Απόστολος Μαγγίτσης, που κατετάγη τρίτος στους Βαλκανικούς Αγώνες.

Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας, ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων Ανδρέας Ζέρβας, ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Σαββάκης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου Απόστολος Σουλδάτος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τυχερός της βραδιάς αναδείχθηκε ο Γιώργος Κωνσταντέλος, ο οποίος κέρδισε το νόμισμα της βασιλόπιτας. Στον νεαρό αθλητή ο Ηλίας Μήλιος πρόσφερε δωροεπιταγή ύψους 150 ευρώ.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το