Τοπικά

Ο ΕΟΠΠΥ δεν εξοφλεί τα χρέη του προς το Γηροκομείο Βόλου

girokomeio.medium

Σε απάντησή του  το Υπουργείο Υγείας προς την βουλευτή Κατερίνα Παπανάτσιου τονίζει, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στη Διεύθυνση Οικονομικών του ΕΟΠΥΥ, πως έχουν εξοφληθεί οι οφειλές προς το Ίδρυμα για τους μήνες μέχρι και τον Αύγουστο του 2013, εκτός του Απριλίου, ενώ για το έτος 2014 έχει έχουν εξοφληθεί όλοι οι μήνες εκτός του Ιουνίου και τέλος για το 2015 έχει εξοφληθεί όλο το έτος εκτός του Δεκεμβρίου.

Επίσης αναφέρεται στην απάντηση πως οι οφειλές έγιναν με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, αποδίδοντας το 90% της μηνιαίας δαπάνης. Πρέπει να σημειωθεί πως οι εν λόγω καθυστερήσεις οφείλονται στην χρόνια ανολοκλήρωτη ψηφιοποίηση του αρχείου του ΕΟΠΥΥ, η οποία μετά από καιρό προχωράει και έτσι λύνονται τα προαναφερθέντα προβλήματα.

Μετά την απάντηση του Υπουργείου, ακολούθησε επικοινωνία με το Ίδρυμα για να ενημερωθούν αμφότεροι, τόσο η Βουλευτής, όσο και ο Πρόεδρος του Γηροκομείου. Έπειτα από επιστολή του Προέδρου στις αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία ζητά να γίνει δεκτή ως ρύθμιση η Πάγια Εντολή, την οποία το Ίδρυμα προτίθεται να εκδώσει, προς τον ΕΟΠΥΥ, ώστε μέρος των μηνιαίων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το Ίδρυμα, να δίνεται απευθείας στο ΙΚΑ με σκοπό την σταδιακή εξόφληση του χρέους του προς το ΙΚΑ, η κ. Παπανάτσιου προχώρησε στην αποστολή επιστολής προς τα δύο συναρμόδια Υπουργεία με την οποία επισημαίνει εκ νέου το πρόβλημα και ζητά την άμεση παρέμβαση των Υπουργών. Στην επιστολή της η Βουλευτής επισυνάπτει τόσο την ερώτηση της ιδίας, όσο και την επιστολή του Ιδρύματος, αλλά και την απάντηση του Υπουργείου Υγείας, ενώ αναφέρει παράλληλα όλο το χρονικό του προβλήματος και των συνεννοήσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το