Ελλάδα

Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός βράβευσε τον Διονύση Σιμόπουλο

Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, τελετή βράβευσης του επίτιμου διευθυντή του Ευγενιδίου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλου για την ανιδιοτελή προσφορά του στις διαστημικές και αστρονομικές επιστήμες στη χώρα μας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Ευγενίδου, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, καθώς και φίλων και συνεργατών του κ. Σιμόπουλου.
Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Χριστόδουλου Πρωτοπαπά, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ακολούθησε προβολή αναμνηστικού βιογραφικού βίντεο, για την πορεία και το έργο του δασκάλου, Διονύση Σιμόπουλου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς

Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Ευγενίδη Δημητριάδη Λεωνίδα, ο οποίος μίλησε για την καθοριστική και πολυετή συνεισφορά του κ. Σιμόπουλου στη διαμόρφωση και στη λειτουργία του Πλανηταρίου.
Συγκινητική ήταν η ομιλία του επί 65 έτη παιδικού φίλου του κ. Σιμόπουλου, Δάσιου Γεώργιου, ο οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά των παιδικών τους χρόνων. Ο κ. Δάσιος είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων.

Για τον κ. Σιμόπουλο μίλησε επίσης και ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Καθηγητής Κοσμολογίας, Πλειώνης Μανώλης, στο ΑΠΘ, ο οποίος υπογράμμισε μέσα από την αφήγηση προσωπικών του στιγμών με το Δάσκαλο, τον ανεξίτηλο ρόλο του ως εμπνευστής και μέντορας των νέων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, ο οποίος -μεταξύ άλλων- υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η υποστήριξη του Διονύση Σιμόπουλου στην ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Για τη συνολική συνεισφορά στη διάχυση της διαστημικής επιστήμης στην Ελλάδα ο κος Υπουργός απένειμε στο Διονύση Σιμόπουλο ειδική τιμητική πλακέτα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς

Το συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, Αντριάννα Παρασκευοπούλου και το προσωπικό του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το