Οικονομία

Ο Ελληνας που έκανε… ματ σε Apple και Samsung

mls

Ελληνικό smartphone – ελληνικό tablet. Στην Ελλάδα της κρίσης, της αποβιομηχάνισης και της χαοτικής απόστασης από τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις, ένα τέτοιο εγχείρημα ακουγόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια κάτι σαν σύντομο ανέκδοτο.

Τον Ιούλιο του 2012, μια δυναμική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, τόλμησε να κοιτάξει στα μάτια τους πολυεθνικούς κολοσσούς και να λανσάρει στην αγορά το πρώτο ελληνικό «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που αλληλεπιδρά με τον κάτοχό του, ενώ έναν χρόνο μετά εισήγαγε και το πρώτο ελληνικό tablet.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η MLS, δημιούργημα του Ιωάννη Καματάκη, βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων tablet στην Ελλάδα, με το εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 17%, ξεπερνώντας γίγαντες όπως η Apple και η Samsung, ενώ ικανοποιητικά ποσοστά με ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν και οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων. Πολλοί από τους κατόχους MLS smartphones και tablets δεν γνωρίζουν πως η συσκευή που έχουν στα χέρια τους είναι ελληνικό προϊόν.

Τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα της εξέλιξης 26 χρόνων, ενός ελληνικού success story, που ξεκίνησε το 1989 ένας 19χρονος ανήσυχος νέος, δευτεροετής φοιτητής τότε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Γόνος οικογένειας που κατείχε μια από τις μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας, ο Ιωάννης Καματάκης αποφάσισε να κάνει τη δική του «επανάσταση» και να χαράξει διαφορετική πορεία, στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το